Ane flytta til Hamar for å satse: – Det var en stor overgang – Storhamar

Ane flytta til Hamar for å satse: – Det var en stor overgang

Ane Høgseth (21) flyttet hjemmefra i fjor sommer for å satse hardt i Storhamar. Strekspilleren føler hun har utviklet seg mye – og stortrives i Hamar.

Lørdag er danske Viborg motstander i kvartfinalen i Europa League. Høgseth mener Storhamar må opp flere hakk fra onsdagens svake forestilling mot Sola. Høgseth & Co. kunne ha sikret sølvet med seier eller uavgjort, men snublet og tapte 27-30.

Ane Høgseth erkjenner at det var et veldig surt tap.

– Jeg føler det mest frustrerende er at vi ikke lærer av feil. Vi spilte ballen til Herrem x antall ganger i løpet av kampen. Hun hadde noen scoringer fra kant, men de fleste var på kontringer etter at vi hadde spilt ballen til henne. Så det er kjedelig. Vi spilte ikke ut angrepene våre, spesielt i andreomgang. Alt skulle skje så fort, og så bommet vi og stresset videre. Vi klarte å hente dem inn igjen, og det er da vi skal være smarte, det har vi vært i mange kamper, så det var kjedelig at vi sviktet der, sier Høgseth.

KVARTFINALE NESTE: Ane både gleder seg og er spent foran lørdagens Europa League-kamp mot Viborg. FOTO: Gro Synstad

Men nå er det lørdagens kamp mot Viborg som gjelder.

– Det blir en tøff kamp, det gjør det. Viborg løper noe veldig, så det gjelder at vi spiller ut angrepene våre. Og at vi løper hjem. Viborg har et litt annet spill enn norsk håndball, og det er litt gøy å møte den type motstand. De har skyttere som går rett på kassa og en ekstremt god linjespiller. Vi må sette forsvaret vårt ordentlig, sier Ane.

Høgseth flytta fra Oslo til Hamar på sensommeren i fjor. 21-åringen synes det var litt rart å flytte hjemmefra, men har funnet seg godt til rette i mjøsbyen.

– Det var en stor overgang å flytte. Man merker man blir mer voksen av å flytte for seg selv. Men det er ikke så langt til Oslo da, og mamma er på alle hjemmekamper.

– Sitter hun og heier da?

– Nei, hun sitter faktisk og strikker. Hun tar med seg strikkepinnene – og så ser hun på kampen. Hun er veldig flink til å strikke.

Det har stort sett vært et par kamper i uka med Storhamar etter jul. I tillegg er Høgseth på rekruttlandslaget. Med andre ord så har hun ikke rukket så mange turer hjem til familien i Oslo.

– Jeg har vært hjemme, men det har ikke vært så mye siden det har vært så tett kampprogram. Nå i helgen kommer en venninne til meg, sier 21-åringen, som bor i en leilighet midt i Hamar sentrum. For tiden er hun heltids håndballspiller, men planen er å studere til høsten.

– Hamar er en fin by. Jeg synes det er deilig å gå turer. Det liker jeg veldig godt. Så er jeg jo en mye med de andre på laget. Mye av tiden går til det. Men jeg får også en del besøk fra Oslo. Alle de jeg vokste opp med bor fremdeles der, sier Ane.

TRIVES: Ane liker seg i Hamar sentrum, her på Larsen med en dobbel cappuccino. FOTO: Gro Synstad

Etter overgangen til Storhamar har Høgseth jobbet mye med å utvikle skuddteknikken fra streken. Målet er å få mer høyde i innhoppet.

– Jeg har jobbet mye med det på trening både med Kenneth og Axel. Jeg har hatt mye fokus på det og føler jeg har utviklet meg mye. Men jeg har fortsatt tendenser til ikke å ha høyde, men det kommer litt mer automatisk nå enn før, så det er veldig deilig, sier Ane.

SOLID: Ane Høgseth har hatt en god sesong i Storhamar. FOTO: Stian Bye Høgsveen

– Har det vært krevende å endre seg?

– Ja, for det har vært litt min spillestil. Jeg skal jo vende like bra, men jeg skal stoppe opp – og så skyte. Det har blitt flere scoringer ut av det. Jeg føler keeperne har stått der jeg er mest glad i å skyte, og det er nede. Nå kan jeg variere mer, og ballen går jo inn, forklarer Høgseth, som har notert seg for 62 scoringer på 22 seriekamper.

Etter tapet mot Sola, har Storhamar sjansen til å sølvet onsdag. Motstander er Høgseths gamleklubb Aker, og kampen spilles i den nye Nadderudhallen i Bærum.

– Den kampen skal vi vinne. Det er ikke snakk om noe annet.

ARTIKKELEN ER SPONSET AV: