– Håper vi er klare for Solas plan A, B og C – Storhamar

– Håper vi er klare for Solas plan A, B og C

Onsdag kommer Sola til Hamar, og da kan Storhamar sikre sølvet. – Vi har satt oss i en forholdsvis god posisjon nå, sier Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen.

– Vi skal spille kamp mot et Sola-lag som har vært gode store deler av sesongen. Ut fra rapportene har covid-smitte hengt veldig i den siste perioden, og det er en av grunnene til at de har slitt med å opprettholde tempoet i kampene i det siste. De har ledet med mange mål, men gitt fra seg poeng i andreomgangen. Men det er bare et tidsspørsmål før de er oppe og går. De kommer til Hamar for å vinne, for jeg regner med de fortsatt har et håp om sølv. De bør nesten vinne for å ha håp om medalje. Vi har satt oss i en forholdsvis god posisjon nå, og ligger godt an med tanke på å klare målsettingen om topp-2 i serien. Vi har gjort et godt stykke arbeid den siste perioden, spilt fin håndball og vært disiplinerte, kyniske og flinke i de fleste kampene vi har spilt. Vi ønsker selvsagt å sikre andreplassen så tidlig som mulig, sier Kenneth Gabrielsen.

MER Å JUBLE FOR?: Betina Riegelhuth, Emilie Hovden, Sofie Ege Grønlund og Eli Marie Raasok spiller for å sikre sølvet når de møter Sola onsdag.

Storhamar har fire seriekamper igjen – og er seks poeng foran Camilla Herrem og Sola som ligger på fjerdeplass. Molde ligger på andreplass, fem poeng bak Storhamar.

– Sola har utviklet et veldig godt angrepsspill over tid med mange fine kombinasjoner. De har et tøft forsvarsspill med Martha Barka i spissen. Hun er en av ligaens beste forsvarsspillere. Nå er også Kristiane Knutsen tilbake, og det gjør det tøffere å stå imot Sola som har en god plan i alt. Så vi må være forberedt på plan A, B og C fra Sola. Men Sola er Sola. Vi må ha fokus på oss selv, og vi har ikke vært så halvgærne i det siste, og vi føler oss godt forberedt, sier Kenneth.

PÅ HUGGET: Mathea Enger scoret tre mål mot Larvik søndag. Onsdag kommer Sola på besøk.

Storhamar kommer fra seier 34-28 hjemme mot Larvik søndag, mens Sola spilte 20-20 mot Tertnes.

– Vi er nødt til å være veldig mye mer på mot Sola på onsdag, sier Storhamar-keeper Eli Marie Raasok. Før hun kom til Storhamar i vinter spilte Raasok noen sesonger i Danmark. Hun mener Sola har tatt noen steg siden forrige gang hun møtte dem i norsk seriespill.

– Sist gang jeg spilte i norsk eliteserie, var de ikke der de er nå. Det ser ut som de har gjort veldig mye riktig og har et veldig godt spill. Så det gjelder å få has på det. Også har de samtidig veldig gode enkeltspillere, som har noe ekstra. Det blir viktig å stå i mot, sier Eli Marie Raasok, som i likhet med Gabrielsen selvsagt ønsker å sikre sølvet onsdag.

– Ja, selvfølgelig skal vi få lukket den så tidlig som mulig. Også er det viktig å få en god gjennomkjøring før vi spiller europacup-kamper, så det er helt gull å få avgjort sølvkampen nå, sier Raasok.