Har hus og kjæreste på Hamar: Lørdag er Tonje tilbake – i Viborg-drakt – Storhamar

Har hus og kjæreste på Hamar: Lørdag er Tonje tilbake – i Viborg-drakt

Tonje Enkerud (27) var ni sesonger i Storhamar før hun ble Viborg-spiller i fjor. Lørdag er hun tilbake i Boligpartner Arena for å kjempe om semifinale i Europa League.

– Det blir en spesiell opplevelse vil jeg si, men det blir selvsagt men selvsagt bra å tilbake til Boligpartner Arena. Det ser jeg frem til. Jeg tror det blir en tøff kamp. Jeg har fulgt med fra Danmark og sett de kampene jeg har kunnet se av Storhamar. Nå kjenner jeg jo Storhamar veldig godt. Kollektivt har de vært gode. De har spilt bra håndball, så det gjelder for oss å følge med, sier Tonje Enkerud.

SPENT: Tonje Enkerud ser frem til å spille kamp i Boligpartner Arena igjen,

– Mener du Storhamar kan slå dere?

– Jeg vet jo hvordan Storhamar kan være når de har flyt. Da synes jeg de er gode. Selvfølgelig har de en sjanse. Jeg tror på en tøff kamp. Storhamar er gode i kontra og ankomst og spiller med høyt tempo, svarer Tonje.

Som 17-åring kom hun til Storhamar fra Flisa. Etter ni sesonger hos de gule og blå, flyttet Enkerud til Danmark og Viborg etter forrige sesong.

– Nå er jeg heltids håndballspiller. Tidligere har jeg alltid hatt jobb eller studier ved siden av. Jeg merker jeg har litt mer overskudd til å gjøre andre ting. Men jeg likte hverdagen min på Hamar også, sier Enkerud, som har bachelor i idrett og kroppsøving – samt spesped-utdanning.

Den danske ligaen ble ferdigspilt onsdag. Viborg møtte tidligere Storhamar-spiller Ann Grete Nørgaard og Silkeborg Voel. Kampen endte 25-25. Dermed ble det fjerdeplass på Viborg i serien, bak Odense, Team Esbjerg og Herning-Ikast. Viborg tapte begge seriekampene mot Herning-Ikast, som Storhamar møtte i gruppespillet i Europa League.

– I den første kampen mot dem gikk vi på en kjempesmell. Men i bortekampen som var veldig tett tapte vi bare med ett, sier 27-åringen.

Av lagene som er i kvartfinale i Europa League trekker hun frem tre som hun tror kan gjøre det helt store.

– Herning-Ikast og tyske Bietigheim kan komme langt. Jeg håper jo vi er med der også da, sier Enkerud, som er én av tre norske spillere i Viborg. De andre to er Moa Høgdal og Mathilde Rivas Toft.

Neste sesong får Enkerud selskap av Emilie Hovden i Viborg.
– Det blir veldig bra. Det gleder jeg meg til. Vi kjente hverandre ikke før Emilie kom til Storhamar, men vi fant fort tonen på Hamar. Nå får vi muligheten til å oppleve noe sammen i Viborg, sier Tonje Enkerud.

I Viborg bor hun i en blokk, med gangavstand til det aller meste. I samme blokka bor de to andre norske spillerne – i tillegg til de tre danskene Ida Marie Dahl, Thilde Frandsen og Anna Kristensen.

– Viborg er en liten og koselig by. Det har én gågate, og alt er der. Det er veldig lettvint med korte avstander, så vi som bor i blokka kan bare rusle til trening i slippers, sier Tonje.

Hun har kontrakt med danskene én sesong til og legger ikke skjul på at hun liker seg godt i Viborg.

– Ja, nå har jeg fått smaken på det, og jeg trives veldig godt. Jeg får se hva som blir alternativet etter neste sesong, om det blir ny kontrakt og hva jeg har lyst til. Men jeg trives som sagt godt her, sier Enkerud.

FJERDEPLASS: Bronsen i den danske ligaen røk på målstreken da Tonje Enkerud og Viborg spilte uavgjort mot Silkeborg Voel i siste serierunde onsdag.

Hun spiller på et lag hvor det er hard konkurranse på bakspillerplassene.

– Det er landslagsspillere her, så det er litt å kjempe om. Jeg synes det har gått bedre og bedre etter hvert. I det siste har det blitt en del spilletid, og det har vært fint. Vi har ikke så mange i stallen, sier Enkerud.

De to største profilene Kristina Jørgensen og Line Haugsted forlater begge Viborg etter sesongen. Haugsted skal til Györ, mens Jørgensen skal til Metz. Foreløpig er ingen erstattere på plass.

– Nei, det er ikke noe nytt ennå. Det blir spennende å se. Det er to store profiler som blir borte, så vi vil savne dem, påpeker Tonje.

Enkeruds lagvenninne i Viborg Moa Høgdahl har vært på de siste landslagssamlingene, og var også med i VM i desember i fjor. Enkerud har vært innom landslaget før, men sier landslagsplass er noe hun ikke har hatt veldig fokus på den siste perioden.

– Jeg tenker ikke mye på det. Jeg bytta klubb og følte jeg ville komme litt inn i det her først. Få tryggheten og bli meg sjøl her. Jeg har tenkt at det måtte komme først nå. Så får vi bare se. Landslaget blir på en måte en bonus, sier hun.

LENGE PÅ HAMAR: Tonje Enkerud spilte ni sesonger i Storhamar.

Tonje har både kjæreste og hus på Hamar, men vet ikke når hun kommer «hjem» igjen.
– Jeg vil tilbake til Hamar en eller annen gang. Det er jo på en måte der jeg bor, så det vil jeg absolutt. Jeg flytta dit da jeg var 17 år. Jeg spilte 3. div på Flisa og ble kasta rett i det. Det var et stort steg for meg. Det var ikke så mange spillere der på den tida, så jeg fikk fort tillit, sier Tonje, som altså blir å se i Boligpartner Arena lørdag kl. 18.00.

Billetter finner du i appen.