Selma (18) etter skrekkskaden hun fryktet: – Kjentes ut som noe delte seg i to – Storhamar

Selma (18) etter skrekkskaden hun fryktet: – Kjentes ut som noe delte seg i to

– Det har vært noen veldig tøffe dager, sier Storhamar-spiller Selma Brodal (18) etter å ha fått konstatert avrevet korsbånd og skader på menisken i venstre kne.

18-åringen gjorde en finte da hun var på trening med elitelaget da hun kjente noe var alvorlig galt.

– Det var litt urytme i finta, og jeg fikk en vridning i venstrekneet. Jeg merket med en gang det var noe som ikke stemte. Det kjentes ut som noe delte seg i to, og det var ekkelt. Det gjorde selvsagt veldig vondt, men de tankene jeg fikk etterpå tok over for smerten, sier Selma.

FRA LØTEN: Selma Brodal spilte for Nordbygda før hun kom til Storhamar før sesongen 2020/21.

Dagen etter var hun hos Storhamars fysioterapeuter Nina Skjeseth og Kim Westad, som nærmest bekreftet det Selma fryktet.

– Begge kjente på kneet, og de sa de var ganske sikre på at det var, sier Selma. I går var hun hos en ortoped på Aleris i Oslo, og der fikk hun vite at det korsbåndet er røket, i tillegg er det skader på menisken.

– Han sa at det blir operasjon innen et par uker. Jeg håper på operasjon så fort som mulig. Dette er en skade alle håndballspillere frykter. Og nå har det skjedd meg. Det er nesten litt uvirkelig. Det har vært noen veldig tøffe dager. Jeg har tenkt at det passet veldig dårlig nå, for jeg trives så godt med håndballen. Jeg har en fin hverdag hvor jeg trener med elite og utvikler meg der, samtidig som jeg spiller på K2. Jeg er ferdig på videregående nå i vår og visste ikke hva heg skulle til neste sesong. De tankene traff meg da det skjedde. Det har vært mange tanker, sier Selma, som kom til Storhamar fra Nordbygda for to sesonger siden.

SNART OPERASJON: Selma har fått beskjed om at det blir operasjon innen to uker.

Storhamar-kollega Anniken Obaidli har vært ute med korsbåndskade to ganger i karrieren. Betina Riegelhuth har også hatt korsbåndsskade.

– Jeg er heldig som er i en eliteklubb med gode ordninger og kjempeflinke fysioterapeuter. Alle i klubben har tatt godt vare på meg, det betyr mye for meg. Jeg har snakka med flere lagvenninner om skaden, og alle på laget har tatt kontakt og spurt hvordan det går. Det er veldig hyggelig, og noe jeg setter veldig stor pris på. I tillegg har jeg fått mye støtte av Raymond Hamar som jeg har som trener på Wang Toppidrett. Fremover nå er det viktig for meg at jeg fortsatt er en del av laget. Så jeg kommer til å være til stede på kamper og treninger fremover for å være i miljøet, sier Selma Brodal.

MOTIVERT: – Jeg skal komme tilbake – enda sterkere, sier Selma.

Etter den forestående operasjonen, blir det seks uker på krykker. Etter 12 uker kan hun begynne med enkle øvelser for å bygge opp igjen kneet.

– Jeg har ikke planlagt noen studier til høsten. Jeg har lyst til å være her hvor jeg er trygg og trene meg opp igjen, Det er litt betryggende å vite at man kan komme sterkere tilbake etter en sånn skade. Bare se på Anniken (Obaidli) og Betina (Riegelhuth), som begge har vært gjennom dette før. Det motiverer meg. Fra min side er det ingen tvil om at jeg skal komme sterkere tilbake etter dette. Men det vil bli tøft og utfordrende. Det legger jeg ikke skjul på. Dette er baksiden av idretten, og man må nok dessverre være forberedt på at sånne ting kan skje. Det vil både være oppturer og nedturer. Jeg har merka at det svinger veldig. Noen ganger er bra, så kommer det noen tøffe igjen.