– Mulig målet fortsatt står og rister etter det siste skuddet til Jeanett – Storhamar

– Mulig målet fortsatt står og rister etter det siste skuddet til Jeanett

(Romerike – Storhamar 26-38) – Dette var ordentlig solid. Vi kunne ha scoret 45, sier en meget fornøyd Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen.

Det var jevnt i målprotokollen frem til halvspilt førsteomgang. Da ledet Storhamar 6-5. Så fikk de blågule skikkelig fart over sakene – og ledet 17-11 ved pause.

Storhamar hadde mange fine kombinasjoner i angrep. Maja Jakobsen og Jeanett Kristiansen lagde mye krøll for Romerike-forsvaret i førsteomgangen. Jakobsen hadde fem scoringer på seks forsøk, Kristiansen hadde tre på fire. Jakobsen hadde fire assist – og Kristiansen fem.

Sara Rønningen fikk rødt kort 18 minutter etter å ha vært litt hard mot en Romerike-spiller på en kontring og måtte se resten av kampen fra tribuneplass. Etter pause fortsatte Storhamar å kjøre på fremover. Åtte minutter ut i omgangen ledet de 24-16, etter 20 minutter var ledelsen 30-22. Til slutt ble det altså 12-målsseier 38-26.

GLEDE: Storhamar-spillerne er i form for tiden.

Verdt å merke seg er uttellingsprosenten til flere av Storhamar-spillerne. Den var skyhøy. Maja Jakobsen ble kåret til banens beste. Hun scoret 10 mål på 11 forsøk, Ane Cecilie Høgseth scoret på syv av åtte, Anniken Obaidli scoret på seks av syv, mens Kristin Venn satte inn seks av åtte. Jeanett Kristiansen scoret på tre av fire før pause, i andreomgang putta hun ett til, mens noen smalt i stanga. Kristiansen leverte i likhet med resten av Storhamar-spillerne en strålende kamp.

– Mulig målet fortsatt står og rister etter det siste skuddet til Jeanett, humrer Kenneth Gabrielsen.

Og fortsetter:

– Jeanett scoret ni mål på ni forsøk på de to siste kampene i Europa League. Vi har matchet Jeanett litt forsiktig, for hun har slitt litt med akillessenene. Vi var klar over at målvakta deres er veldig god, så vi var enig om at det ikke var noen vits i å nøle – men bruke kraft og smartness. Det spillerne leverte i dag var storartet, sier Gabrielsen, som mener Storhamar er i ferd med å få relasjonene på banen til å sitte bedre og bedre for hver kamp.

– Nok en gang synes jeg det er en kollektiv opptreden vi kan være stolte av. Det var bare noen stangskudd og diverse småting som gjorte at vi ikke var kapable til å score 45 i dag, for så bra var angrepet vårt. Når det gjelder forsvarsspillet, så er vi inne på det vi ønsker, og vi er veldig fornøyd, sier Gabrielsen.

BANENS BESTE: Maja Jakobsen.

Kommende uke skal flere av Storhamar-spillerne på landslagsoppdrag. Gabrielsen sier det blir fokus på å gjøre spillerne rustet til et meget tett kampprogram krydret med toppoppgjør og europacup.

– Vi har vært gjennom en tøff periode, men jeg synes vi har stått veldig bra i den. Jeg synes det løsnet borte mot Herning-Ikast, og resultatet der juger litt. Etter den har har det gått bra. Mot Fana i forrige uke var det naturlig at vi ikke hadde så mye energi igjen etter pause, men vi leverte en god førsteomgang. Spillerne fikk fri lørdag for å skape energi. For spillerne som er hjemme denne uken skal vi kjøre tre håndballøkter. I tillegg blir det treninger med prioritet på å få opp det fysiske, for nå venter en ny knalltøff periode – og det kommer til å smelle utover, sier Kenneth Gabrielsen.

Det er litt av noen kamper i vente. Blant annet kommer både Vipers og Sola til Boligpartner Arena i Rema 1000-ligaen. I tillegg er det kvartfinale i Europa League mot Viborg.

Billetter kan du kjøpe HER eller i appen.

Romerike – Storhamar 26-38 (11-17)
Rema 1000-ligaen
Storhamar: Sofie Ege Grønlund, Eli Marie Raasok – Lone Sandvik, Ane Cecilie Høgseth 7, Elinore Johansson 1, Maja Jakobsen 10, Kristin Venn 6, Sara Rønningen, Jeanett Kristiansen 4, Betina Riegelhuth 4, Anniken Obaidli 6
Toppscorer Romerike: Kristin Eskerud
Dommere: Martin Simenstad og Stig André Stensrud
Utvisninger: Romerike 2×2 min, Storhamar 3×2 min, og 1 rødt kort