Guro endelig tilbake: – Det har vært veldig tøft – Storhamar

Guro endelig tilbake: – Det har vært veldig tøft

Guro Nestaker (23) er tilbake for fullt etter kneskaden hun pådro seg i fjor høst.

– Det har vært veldig tøft. Det er aldri gøy å være skadet, men jeg er veldig glad for å være frisk nå. Og jeg ser veldig frem til sluttspillet, sier Guro Nestaker.

GLEDER SEG: Guro Nestaker ser frem til sluttspillet som innledes med hjemmekamp mot Romerike kl 17 i ettermiddag.

23-åringen har vært på treninger og vært rundt laget gjennom hele skadeperioden.

– Jeg har fått trent mye og vært en del av laget – og fått hjulpet til der jeg har kunnet, sier Nestaker.

Nå er det sluttspill, og søndag kommer Romerike på besøk. Da lagene møttes i Boligpartner Arena i fjor høst, vant Romerike 27-23. I februar vant Storhamar 38-26 i Skedsmohallen. Romerike slo også et annet topplag, nemlig Sola (28-24) og endte på sjetteplass i serien.

– Jeg synes Romerike har gjort det veldig bra. Det skal de få all skryt for. Og de slo oss på hjemmebane, noe som ikke skal være lett. De er veldig gode, så det tror jeg blir en tøff kamp, sier Nestaker, som tidligere har gått i samme klasse som Romerike-spiller Frida Haug Hoel.

– Hun har jeg kjent i alle år. Vi har spilt mye mot hverandre, gikk sammen på Wang i Oslo og var på juniorlandslaget sammen. Frida har gjort det kjempebra og vært veldig god i år, sier Guro.

Hva blir viktig å ta med seg inn mot søndagens kamp?

– Sluttspill er noe eget. Det er veldig gøy, og det er kamper som har mye å si. Vi må ha fokus på vårt eget og gjøre det spillet som vi er gode på, sier Nestaker, som gleder seg til sluttspillet.

FORELNGET: Guro Nestaker er en viktig brikke på Storhamar. Hun forlenget kontrakten med klubben rett før jul og har kontrakt ut 2024-sesongen.

Både i fjor og i 2020 ble sluttspillet avlyst på grunn av koronapandemien.

– Det hadde jeg faktisk glemt akkurat nå. Sluttspill husker jeg alltid som noe gøy, så vi prøver å gjenskape det, sier 23-åringen, som synes Storhamar har levert varene denne sesongen.

– Det har gått veldig bra. Vi har nådd målsettingen som var sølv. Europacupen gikk veldig bra, og vi har vist at vi har noe der å gjøre. Vi har spilt veldig bra mot gode lag, spesielt mot Viborg der det bare var marginer som gjorde at vi ikke kom videre. Det har ikke vært den lengste sesongen for min del siden jeg fikk et skadeavbrekk, men jeg er veldig stolt av det laget har fått til og ser frem til sluttspillet, sier Guro Nestaker.

Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen ser også frem til å gyve løs på sluttspillet i ettermiddag.

– Da er vi gang igjen etter en lang god påskeferie. Hvis vi legger på en internasjonal uke rett over påske. Så er det tre uker siden vi spilte kamp. Sluttspill er gøy og konseptet er fint. Best av tre kamper i kvart, semi og finale. Det betyr at det som vanlig må være full skjerpings i alle ledd. Vi har en klar målsetting som selvfølgelig er å nå en finale. Veien ditt begynner med kvartfinalespill mot Romerike Ravens i ettermiddag. Et lag som har prestert  godt i seriespillet. Det har stor tro på egen ferdigheter og uttalt i  media at de er klare til å overraske i sluttspillet. Ergo et lite varsku til oss. Det er alltid litt ekstra spenning inn mot kamp når det er noen uker siden sist. For øvrig ser det meget bra ut for oss. Vi har nå en helt inntakt stall. Bortsett fra Cassandra Tollbring som dessverre ikke rekker sluttspillet, sier Gabrielsen.

Storhamar – Romerike, avkast kl. 17.00 i Boligpartner Arena. Billetter finner du i appen.