Uansett hvordan det går mot Vipers lørdag, er det Betina Riegelhuths (34) siste hjemmekamp for Storhamar.

Riegelhuth legger opp etter sesongen. Det fortalte hun for en drøy uke siden. Betina Riegelhuth, som opprinnelig er fra Ski, kom til Storhamar i 2007. Med unntak av et opphold i danske Esbjerg sesongen 2015/16 der hun ble seriemester, har Betina spilt for Storhamar hele sitt voksne liv.

AVSLUTTER KARRIEREN: Betina Riegelhuth legger opp etter sesongen.

Les mer: En ekte Storhamar-legende legger opp

Skulle Storhamar slå Vipers lørdag, blir det en tredje finalekamp, som spilles i Kristiansand. Uansett utfall lørdag, er det Betina Riegelhuths farvel med hjemmepublikum i Hamar.

– Det er jo spesielt, men av av flere grunner. Å spille der i CC-Amfi, det er en sykt kul ramme. Jeg gleder meg til full hall og å få denne opplevelsen på Hamar. Det blir sykt gøy. Jeg kjenner jeg bare har lyst til å kose meg med kampen, og bare være i det, å få en god prestasjon. Så får jeg prøve å tenke på etterpå at det var den siste, sier Betina.

Storhamar tapte den første sluttspillfinalen 23-29 etter å ha ligget under 16-7 ved pause.

– Jeg tenker at det selvfølgelig blir tøft. Dette er ett et av Europas beste lag. Det er ikke noe å lure på. Hvis vi greier å fokusere litt mer på oss selv, og å få ut det vi klarer så tror jeg vi får en helt annen opplevelse. Så får vi heller telle opp til slutt. Vi må ta med oss at vi klarer å endre litt underveis. Vi ga ikke opp og la oss flate. Det må vi ta med oss. Vi må ta med oss det som funka, sier Betina. som har spilt godt over 500 kamper for Storhamar.

I kveld får Betina Riegelhuth en fullverdig avskjed med «mætt fjøs» i CC-Amfi.

Det er ikke bare Betina Riegelhuth som tar farvel med hjemmepublikum i kveld. Det samme gjelder for Emilie Hovden, Sara Rønningen, Lone Sandvik, Jeanett Kristiansen og Cassandra Tollbring.

FINALEKLARE: I kveld kl. 19.15 spilles den andre sluttspillfinalen. Vipers vant den første. F.v: Kenneth Gabrielsen, Betina Riegelhuth, Axel Stefansson og Sara Rønningen.

– Det blir spesielt. Men det blir spesielt for alle, i og med at det er CC-Amfi og 6000 tilskuere, sier Sara Rønningen.

Hun har spilt foran mange tilskuere tidligere, men ikke så mange som kommer i kveld.

– Da jeg spilte i VM i Makedonia, var det veldig mange tilskuere. Jeg tror det var 2000-3000. Da var det helt kaos, men det var en gøy opplevelse. Da blir det dobbelt så mange her da, og det er enda kulere når det er hjemmetribune, sier Sara Rønningen.

Storhamar-spillerne har vært i CC-Amfi og sjekket hvordan det er i hallen før lørdagens sluttspillfinale.

– Da fikk man jo kjent litt på det da man står ute på golvet der. Jeg kjente det kriblet litt i magen. Det gjelder bare å få den kribling til ikke å bli overtenning, sier Sara.

– For det første er sjøltillit viktig. I førsteomgangen i forrige kamp følte jeg vi mista litt trua på det vi gjorde. Det var ikke 1000 prosent i det vi gjorde og mot et så bra lag ble vi straffa noe helt enormt. Vi må gå inn 1000 prosent og med null respekt – og bruke publikum for alt det er verdt for å bli ekstra gira, sier Sara Rønningen.

GLEDER SEG: Kenneth Gabrielsen ser frem til å lede laget foran 6000 tilskuere i CC-Amfi i kveld.

Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen er imponert over at det ligger an til 6000 tilskuere i CC-Amfi. Han ønsker å gi ros til alle som har vært med på å stelle i stand denne håndballfesten i Hamar.

– Det betyr selvfølgelig veldig mye for oss at vi får til dette arrangementet. Jeg er ekstremt imponert over alle i og rundt klubben som har fått til dette. Det er jeg imponert over og på vegne av oss på sport og laget vil jeg takke alle som har vært involvert i dette. Det er storartet – og det her blir en håndballfest, sier Gabrielsen.

Han mener Storhamar har en del å gå på fra seksmålstapet mot Vipers tirsdag. Samtidig minner han om at det er et virkelig storlag som kommer på besøk.