(Vipers – Storhamar 29-23) Storhamar lå under 7-16 ved pause mot Vipers, men viste seg fra en annen side i andreomgangen og tapte til slutt med med seks mål.

Vipers ledet 4-1 etter fem minutter, 9-5 etter 17 minutter og 12-7 etter 24 minutter. Sørlendingene gikk til pause med ledelse 16-7. Storhamar lå under 7-16 etter førsteomgangen.

TAPTE: Jeanett Kristiansen (t.h) og Storhamar tapte den første sluttspillfinalen mot Nora Mørk og Vipers. Lagene møtes igjen på Hamar lørdag.

Storhamar hevet seg etter pause. En strek i regningen var Sara Rønningens røde kort fire minutter ut i andreomgangen etter en takling i forsvar og måtte se resten av matchen fra tribunen. Etter 47 minutter ledet Vipers 23-16. Kampen endte 29-23 til Vipers etter at Storhamar altså vant andreomgangen med tre mål.

– Vi blir flådd i førsteomgang. Det var rotete fra begge lag i starten. For all del, vi spilte mot et veldig godt Vipers-lag. De sto opp og var tøffe i alle soner i forsvar. Vi hadde 18 skuddbom i førsteomgang. For å spille jevnt med Vipers må vi ha alle spillerne våre på max nivå, og det hadde vi ikke i førsteomgang.. Vi ble ordentlig flådd. Vi var ganske skuffa i pausa. Andreomgang var bedre. Motspillet var ikke så brutalt tøft. Vi fikk med oss et hederlig resultat. Det er nye muligheter for en bedre prestasjon lørdag. Så får vi se hva vi klarer å få til. Vi skal ikke ha fokus på resultat. Vi skal ha fokus på prestasjon, sier Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen.

Også spillerne var selvsagt svært misfornøyd med det som ble prestert før pause.

– Vi er så klart litt skuffa. Vi føler vi kan mer. Jeg synes det er fint at vi tar oss inn igjen mot slutten der. Vi kom litt feil ut i kampen. Vi hadde ganske mange bomskudd og fikk ikke den flyten vi ønsket. Bakover var det til tider helt ok. Men vi kan bli tøffere i duellene. Vipers tåler en hel del. Så om vi skal stå imot dem, så må vi heve oss, sier Elinore Johansson på telefon etter kampen.

Hun er glad for at laget klarte å vise seg fra en bedre side i andre halvdel av matchen.

– Jeg merket vi tidlig fikk bedre flyt i angrep. Vi skjøt mer helhjertet. Til kampen på lørdag må vi ta med oss de gode periodene, og den flyten vi hadde i andreomgang, sier Elinore som ser frem til lørdagens kamp i CC-Amfi der det nærmer seg 4000 solgte billetter.

– Jeg tror det blir kjempekult. Vi har gledet oss til den kampen siden vi fikk vite at en eventuell finale skulle spilles der. Det blir ganske mye folk, og vi ønsker å gi dem en god opplevelse. Men da må vi komme bedre i gang. Vi må ikke slippe Vipers til så de kommer altfor langt foran fra start, sier Elinore.

Maja Jakobsen ble intervjuet på TV2 etter kampen og mener det samme som lagvenninnen.

– Vi skal hjem og gjøre noen justeringer. Det var mye vi ikke lyktes med. Det er ting vi må jobbe med og gjøre bedre til neste kamp. Jeg synes vi hadde dårlig timing i angrep, det var dårlig rytme, og vi var ikke tøffe nok. Mot så god motstand går ikke det, sa Maja Jakobsen til TV2 etter matchen.

MÆTT FJØS: Betina Riegelhuth, Ane Cecilie Høgseth og resten av Storhamar-spillerne kan se frem til mange spillere på tribunen i CC-Amfi lørdag.

Mye av grunnen til at Storhamar kun scoret syv mål før pause heter Katrine Lunde. Vipers-keeperen hadde en redningsprosent på 59 i førsteomgangen.

– Jeg synes det var en god kamp. Jeg synes vi jobbet bra. Andreomgangen ble som den ble, men jeg synes vi har god kontroll. Det var veldig deilig å vinne. Man blir alltid litt ekstra nervøs før sånne kamper, kommenterte Katrine Lunde til TV2.

– Katrine er et spøkelse for mange. I førsteomgang tok hun mange gode sjanser fra Storhamar, så vi kunne rykke fra. Det passa oss bra, sa Nora Mørk.

– Jeg har veldig lyst til at finalen avgjøres etter to kamper. Vi er offensive og drar til Hamar for å vinne. Vi har litt å revansjere. Kampen vi hadde der sist var ikke særlig god. Vi vant, men det er mange ting vi kan gjøre bedre, sa Mørk videre.

ARTIKKELEN OPPDATERES!

Vipers – Storhamar 29-23 (16-7)
Sluttspillfinale, kamp 1 (best av 3 kamper):
Storhamar: Sofie Ege Grønlund, Eli Marie Raasok – Emilie Hovden 6, Anniken Obaidli 4, Betina Riegelhuth 1, Emilie Johansson, Susanne Liberg Amundsen 1, Jeanett Kristiansen 1, Guro Nestaker, Ane Cecilie Høgseth 3, Sara Rønningen, Kristin Venn 2, Maja Jakobsen 5
Toppscorer Vipers:
Nora Mørk 7
Dommere: Christoffer Fjeldskår og Tim-Nicolai Fjellvang
Utvisninger: Vipers 4×2 min., Storhamar 2×2 min og ett rødt kort
Tilskuere: 1539 i Aquarama