Selma Skåret (14) fra Ottestad hadde en arbeidsuke utenom det vanlige da hun levde livet som eliteseriespiller hos Storhamar.

Selma Skåret går i 9. klasse ved Ottestad ungdomsskole. Denne uken var det arbeidsuke for elevene – og Selma valgte seg et litt annet yrke enn klassekameratene. Selma fulgte nemlig Storhamars elitelag på tett hold i fem dager. Og det var en opplevelse hun neppe glemmer med det aller første.

Jeg har hatt det kjempegøy. Det har vært veldig inspirerende å lære hvordan hverdagen er som håndballspiller, sier Selma, som har fått et innblikk i hvordan topputøvere har det.

Noe som overrasket henne er den nøye og omfattende planleggingen trenerne og spillerne legger ned før kamp. Det fikk Selma merke i dagene før sluttspillsemifinalen mot Sola onsdag.

Det er veldig mye trening! Og det er veldig mye rundt som jeg ikke visste om. For eksempel er det veldig mye taktikkprat og veldig lange forberedelser til kamper. De går gjennom mye statistikk, og det er mye på den mentale biten, forteller Selma.

Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen sier Selma var hos klubben i en hektisk periode – og forteller det var mye møter og treninger knyttet opp til sluttspillkampen Storhamar vant 37-27.

– Jeg fikk en forespørsel fra ei som ønsket å ha arbeidsuka si her. Hun har et stort ønske om å bli håndballspiller. Det sa vi ja til, for det passa greit denne gangen. Men vi er inne i en periode med viktige kamper, så det meste av treninger og møter gikk til å forberede seg til kamp. Jeg tror hun synes det var litt kult, sier Gabrielsen.

STAS: Selma Skåret (nr to fra venstre) koste seg i arbeidsuka si. Her sammen med Maja Jakobsen, Jeanett Kristiansen og Anniken Obaidli.

Selma hadde sin avsluttende dag med Storhamar-spillerne fredag. Og det var litt kjipt å reise fra siste trening med spillerne.

– Spillerne var kjempehyggelige. Alle kom bort og prata med meg. Sara (Rønningen) passa ekstra godt på meg. Jeg har lært en hel del. Det var veldig trist å reise fra dem, for jeg følte jeg ble en del av gruppa bare på disse dagene. Men jeg skal følge med dem på kampene, og da ser jeg dem der, sier Selma, som nylig meldte overgang fra Ottestad til Vang HL.

Og hvis du lurer på om oppholdet ga mersmak, er svaret fra Selma dette:

– Ja!