– I førsteomgang hadde vi alle marginer med oss, og det fortjente vi, sier Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen etter å ha analysert onsdagens sluttspillsemifinale mot Sola (37-27) på video.

Storhamar vant 37-27 mot Sola onsdag og tok første stikk i sluttspillsemifinalen som spilles best av tre matcher. Neste kamp er på bortebane onsdag 18. mai.

FORNØYD: Kenneth Gabrielsen.

Kenneth Gabrielsen er fornøyd med onsdagens 10-målsseier over Sola. Én Storhamar-seier til, og det blir sluttspillfinale på de gule og blå.

– Jeg var oppe tidlig og klippet kampen. Det var en veldig bra kamp av oss. Vi kom godt i gang og fikk i tillegg noen redninger som var over det normale. Eli Marie fikk en pangstart da hun reddet et par hundreprosentsjanser – samtidig som vi var sylskarpe. Vi fikk en 5-1-ledelse ganske kjapt og fikk et godt momentum Jeg synes vi viste en ekstrem sult, og da får man ofte marginene med seg. I førsteomgang hadde vi alle marginer med oss, og det fortjente vi. I andreomgang prøvde Sola å få kontakt. Etter hvert ble det en kamp som vi på en måte visste vi ville vinne – og Sola visste de ville tape, sier Gabrielsen.

SOLID: Anniken Obaidli (f.v), Emilie Hovden og Maja Jakobsen (med ryggen til) leverte en god forestilling mot Sola onsdag og vant 37-27.

Storhamar-keeper Eli Marie Raasok stengte rett og slett buret før pause. Trøgstad-jenta som kom til Storhamar fra danske Randers i februar hadde en redningsprosent på 58 i førsteomgang – i andreomgang var den på 40.

– Jeg synes førsteomgangen er veldig god, da føler jeg at jeg får et psykisk overtak og står med et kjempeforsvar med mye høyde foran meg, slik at jeg får god tid til å lese skuddene. I andre omgang synes jeg de kommer litt lett til og jeg er heller ikke helt på nett, så det er godt at vi avgjør det litt etter en omgang, kommenterte Raasok rett etter kampen.

18. mai reiser Storhamar til Sola. Kampen vises direkte på TV2 Sport kl. 20.15.

– Nå er det snakk om å hente ny energi. Nå skal vi ha noen gode fysiske økter og håndballøkter før vi møter Sola igjen. Jeg er veldig fornøyd med perioden vi har hatt etter landslagssamlinger og påske. Vi har hatt noen fornuftige og gode treninger. Det viktigste har vært å skape energi, samle energi og fortsatt ha sult til det vi driver med, sier Kenneth Gabrielsen.

I den andre sluttspillfinalen mellom Vipers og Molde, vant Vipers første kamp 36-28. Disse to lagene møtes i NM-finalen lørdag – før de møtes i andre sluttspillsemifinale 19. mai.