Onsdag spilles den første sluttspillsemifinale mot Sola hjemme i Boligpartner Arena. – Jeg tror det kan bli en veldig tøff kamp, sier Storhamar-spiller Ane Cecilie Høgseth (21), som er med i sitt aller første sluttspill.

Seriemester Vipers fikk velge motstander i semifinalen først og valgte Molde. Dermed møtes Storhamar og Sola i den andre semifinalen, som spilles best av tre kamper.

– Det blir veldig spennende. Jeg tror det kan bli en veldig tøff kamp – og gleder meg veldig. Det blir viktig for oss å få satt et godt forsvar mot Sola, at vi er flinke til å løpe hjem og holde trykket fremover, sier Ane.

SEMI: Ane Cecilie Høgseth (t.h) og Storhamar får besøk av Camilla Herrem og Sola onsdag.

Hun har aldri vært i sluttspillet før, og synes det er ekstra stas med en gulrot på tampen av sesongen. Vinneren av sluttspillet får Champions League-plass. Trolig får Norge også en ekstra plass i turneringen ettersom russiske klubber ikke får delta kommende sesong.

– Vi ble nummer syv i serien da jeg spilte i Aker, men sluttspillet ble avlyst på grunn av korona. Så dette er mitt første. Jeg gleder meg og tror det blir kjempekult å spille semifinale, sier Ane.

Storhamar tapte mot Sola sist lagene møttes i Boligpartner. Sola vant 30-27.

– Da hadde vi mange tekniske feil. Vi fikk det ikke helt til i forsvar – og fikk ikke den uttellingen vi ønsket i angrepsspillet vårt. Vi vet vi har et veldig bra angrepsspill når alle trøkker på. Og vi vet at vi har et forsvar som sitter når alle gjør oppgavene og hjelper hverandre. Vi har hatt en god treningsperiode, og jeg håper alle klinker til onsdag. Vi må opp i ringa og gjøre jobben, og mot så god motstand må vi være fokusert, sier Ane Cecilie Høgseth.

– Det er semifinale i sluttspillet. Vi har sjansen til å spille en finale. Vi har ikke vært i noen finale i år, så det er noe vi ønsker. Så vi skal være godt forberedt onsdag klokken 18. Vi kan ønske oss finale så mye vi vil, men for å få det til må vi prestere på et bra nivå. Det har sett fornuftig og ok ut på trening i det siste. Det har vært bra iver, og jeg synes de har jobba godt på trening. Spillerne har godt fokus, og det ser bra ut, det er det ingen tvil om. Sola er en fin motstander, et godt lag. Så jeg håper vi får en skikkelig semifinale-thriller. Vi spiller hjemme onsdag, så får vi ta neste steg etter det Kenneth Gabrielsen.

Onsdag kl. 18.00: Storhamar – Sola i Boligpartner Arena.

Du finner billetter HER