På sin første løpetur langs Mjøsa bestemte Tina Abdulla seg for å prøve ut Hamars berømte stupetårn. Da forsvant husnøkkelen i Mjøsa, og Tina måtte tenke kreativt for å komme seg inn i leiligheten.

Vi tok en liten prat med to av Storhamars nysigneringer, Olivia Löfström (24) og Tina Abdulla (24), som begge flyttet til Hamar denne uken.

Tina Abdulla har rukket å se seg litt rundt i Hamar. Første dag i ny by tok hun seg en løpetur langs Mjøsa. Hun ble varm i solsteiken og ville kjøle seg ned i Mjøsa ved å hoppe fra stupetårnet.

KOSTE SEG: Tina Abdulla og Olivia Löfqvist likte seg på Mjøsfronten.

– Jeg hadde lagt nøkkelen til leiligheten i sports BH’en, og nøkkelen forsvant i vannet da jeg hoppet. Da jeg kom hjem, lurte jeg på hvordan jeg skulle komme meg inn i leiligheten, sier Tina, som har flyttet sammen med lagvenninne Anniken Obaidli.

Anniken var ikke i Hamar den dagen, så da sto Tina der låst ute fra leiligheten.

– Jeg fant et bord og en stige. Jeg satte stigen oppå bordet, og klarte å klarte opp på terrassen, forklarer Tina, som tok seg inn gjennom terrassedøren.

– Jeg tenkte det var en god start. Vi hadde tre nøkler, så nå er det to igjen. Anniken har én, og jeg har en, sier Tina og legger til at det ikke er første gang hun somler bort en nøkkel.

NØKKELEN FORSVANT: Tina Abdulla somlet bort husnøkkelen da hun hoppet i Mjøsa fra stupetårnet.

Tirsdag starter Storhamar opp med fellestrening igjen etter noen uker med sommerferie. Bortsett fra å miste nøkkelen, har Tina Abdulla kommet greit i gang med flytteprosessen.

– Jeg har bestilt mye møbler på nett, og det er på vei. Men jeg føler jeg er kommet sånn passe inn, sier Tina.

– Har du fått sett deg litt rundt i byen?

– Ja, jeg har vært på løpetur og fikk kikket litt, og jeg har vært ute og spist. Jeg har fått sett litt da, men det er gått mest i møbelhandling, sier Tina, som har et godt førsteinntrykk av Hamar.

– Det er fint. Det virker koselig, så jeg gleder meg til å bo her, sier Tina. Kvinnherrad-jenta har spilt i Tyskland de to siste sesongene og bodd i storbyen Dortmund.

– Etter hvert synes jeg ikke Dortmund var så stor. Man drar jo liksom til de samme stedene, men det er jo annerledes å kjøre bil her for eksempel. Det er jo mye mindre her, men jeg tror jeg vil like meg veldig bra her. Det er jo sjø her og, sier Tina.

– Selvfølgelig. For min del var jeg forberedt på å spille Europa League. Det var ikke noe skuffende å signere før det var klart det ble Champions League, men da den beskjeden kom, så var det veldig, veldig kult. Og det er jo noe helt annet å spille Champions League for et norsk lag enn et utenlandsk, sier hun.

– Hvilke lag gleder du det ekstra til å møte?

– Jeg gleder meg veldig til å spille mot Rapid Bucuresti fordi min beste venninne spiller der. Også er det jo veldig stas å møte Györ og andre store lag. Vi spilte mot Metz i kvartfinalen i fjor, og da vi møtte dem borte var det 4000 tilskuere på tribunen. Det var sykt bra stemning, og jeg tror det blir gøy å spille der, sier Abdulla.

GLEDER SEG: Tirsdag starter Storhamar opp med fellestreninger etter ferien, og da blir det fullt kjør fremover. Blant annet med treningsleir i Danmark.

– Jeg gleder meg veldig til å møte alle sammen og å bli kjent med jentene, trenere og støtteapparat. Det er litt sånn å bli kjent – og å få en god stemning i laget og rundt. Jeg tror det er ganske viktig for hvordan spillet også blir. Jeg vet jo hvem de fleste er, for håndballmiljøet er ikke så stort. Jeg kjenner det også blir godt å komme inn i rutiner igjen. Det har vært en lang sommerferie, Jeg har hatt ferie siden 22. mai, og jeg kjenner det kribler i hendene, fortsetter Tina.

Olivia Löfstrøm kommer til Storhamar fra svenske Lugi. Hun flyttet til Hamar fredag og har installert seg i en leilighet ikke så langt unna Boligpartner Arena. Også Olivia ser frem til at håndballtreningene starter opp.

– Det er kult. Jeg har gått og ventet på det en stund nå. Det føles fint å være på plass, sier Olivia, som ikke har spilt i noen europacup tidligere.

– Det var mye på grunn av at de spiller i Europa jeg valgte Storhamar. De satser hardt, og som Tina sa, var det en bonus at det ble Champions League etter at jeg hadde signert. Det kommer til å bli veldig moro, sier Löfqvist.

BRYGGA: Olivia Löfqvist og Tina Abdulla har brukt de siste dagene til å flytte inn.

Löfqvist var med spillerne på en liten samling en helg i juni og har møtt mange av spillerne. Hun har dessuten spilt mot flere av dem i landslagssammenheng.

– Det er en del spillere jeg har møtt i mesterskap med landslaget. Jeg husker ansiktene. Jeg har spilt mot Line, Guro, Sofie, sier Olivia, som er én av tre svensker i Storhamar. De to andre er Moa Fredriksson og Elinore Johansson. Sistnevnte spilte i Lugi sammen med Olivia for noen sesonger siden.

– Det går mye fortere i Norge. Tempoet er høyere i alt. Så det tror jeg kommer til å bli den største forskjellen og utfordringen. Det kommer nok å ta litt tid før jeg kommer helt inn i det, sier Olivia.