Klare for NM-semifinale – solid andreomgang mot Aker: – En godt gjennomført kamp – Storhamar

Klare for NM-semifinale – solid andreomgang mot Aker: – En godt gjennomført kamp

(Aker – Storhamar 23-39 ) Storhamar ledet 17-14 mot Aker ved pause i onsdagens NM-kvartfinale. Etter pause stemte det meste for Storhamar som vant andreomgangen 22-9 og matchen 39-23.

Storhamar var i ledelsen 7-3 etter åtte minutter. Ved pause ledet Storhamar 17-14. Etter pause dominerte Storhamar. Ti minutter ut i andreomgang ledet de gule og blå 23-18. Etter 22 minutter ledet Storhamar 34-22. Kampen endte med seier 39-22 til Storhamar.

– Vi gjorde jobben vår på en fornuftig måte. Det var en godt gjennomført kamp. Vi fikk en god start, så mista vi litt flyten. Vi bytta mye. Vi hadde bestemt oss på forhånd at vi skulle rullere mye. Vi vet hva som kommer i de neste kampene, og det er tøffe kamper vi har i vente. Så vi må beholde energien til vi virkelig trenger den. Det humpa som sagt litt for oss i førsteomgangen, men jeg var aldri bekymra for avansement. Alt i alt en grei kamp, sier Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen.

Det er nytt opplegg for NM-finalene i senior og junior fra denne sesongen:

Det er klart etter avtaler inngått mellom Norges Håndballforbund, Norsk Topphåndball og ØIF Arendal. De kommende tre sesonger er målet at det i Norge skal etableres en attraktiv finalehelg etter samme modell som Final4 i EHF Champions League. Der møtes de fire siste lagene til semifinaler og finale samme helg, for å avgjøre hele turneringen i et publikumsvennlig klimaks.

I Norge vil nyvinningen hete Final8, og by på følgende storkamper innenfor samme helg og i samme arena:

  • Semifinaler og finale for kvinner
  • Semifinaler og finale for menn
  • Finaler for menn junior og kvinner junior

Kampene skal spilles 24.-26. februar 2023. Avtalen gjelder for de to kommende sesongene, med opsjon på ytterligere én sesong.

Etter å ha vurdert ulike alternativer har valget falt på Sparebanken Sør Amfi i Arendal som finalearena for de tre kommende årene.

Aker – Storhamar 23-39 (14-17)
NM, semifinale:

Storhamar: Sofie Ege Grønlund, Eli Marie Raasok – Susanne Liberg Amundsen 2, Marthine Svendsberget 2, Ane Cecilie Høgseth 3, Maja Jakobsen 10, Elinore Johansson 2, Tina Abdulla 1, Olivia Löfqvist 5, Mathea Enger 4, Moa Fredriksson, Anna K. Jacobsen 3, Anniken Obaidli 5, Mia Zschocke 5, Guro Nestaker
Toppscorer Aker: Maria Øydna 5

Søndag er det Champions League-kamp mot Buducnost i Boligpartner kl 16.00. Billetter finner du her på hjemmesiden og i appen.