Klare for heksegryte, montengrinske power-spillere og eks-superstjerne på benken: – Plusser vi på litt galskap, kan det fort bli bra – Storhamar

Klare for heksegryte, montengrinske power-spillere og eks-superstjerne på benken: – Plusser vi på litt galskap, kan det fort bli bra

Storhamar er på plass i Montenegro før lørdagens TV-sendte Champions League-kamp mot Buducnost. – Vi må tåle trykket fra start og stå opp for hverandre, sier Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen.

Storhamar ankom Podgorica torsdag kveld. Da hadde spillerne en liten treningsøkt. Fredag er det treninger, og lørdag er det kamp klokken 18.00. Den vises direkte på TV3+ og Viaplay.

Buducnost ligger på femteplass i gruppa etter seks kamper. Montenegrinerne har ett poeng mer en Storhamar. Flere av spillerne på Buducnost spilte på Montenegro som nylig tok bronse i EM etter å ha slått Frankrike i bronsefinalen. Landslagstrener Bojana Popovic (43), som tidligere ble omtalt som «verdens beste håndballspiller» er i trenerteamet til Buducnost.

TRE VIKTIGE BRIKKER: Fra venstre: Milena Raicevic, Malena Pletikosic – og til høyre en av verdens beste håndballspillere gjennom tidene Bojana Popovic, som er i trenerteamet.

Vi tok en prat med Kenneth Gabrielsen fredag morgen. Han er selvsagt spent før lørdagens kamp i en smekkfull hall og et vanvittig leven på tribunen.

– Hvordan angriper du Buducnost-matchen?

– Med gode forberedelser og skape stor tro at vi har ferdigheter nok til å spille om poengene. Vi må stole på eget konsept. Vi gleder oss til å spille på en arena med gode rammer og et meget entusiastisk publikum.

– Hvilke arbeidsoppgaver blir viktige for dere?

– Det er blir forholdsvis det vanlige i henhold til det konseptet vi spiller på i alle faser. Så blir det alltid noen småting taktisk som vi ønsker å klare å gjennomføre. Lykkes vi med det så kan det selvfølgelig gjøre en  stor forskjell på totalen. 

Les også: Endelig tilbake etter brutal start på sesongen

Hva vil du si karakteriserer Buducnost som lag?

– Det er power og voldsomt med entusiasme i spillet sitt. De er energiske i sitt forsvarsspill. De varierer en del på høyder og til tider litt crazy. De vokser enormt på gode prestasjoner.  Angrepsmessig kan det til tider være litt uortodoks. Mye stuss i innganger mye småspill å dueller på mindre områder. De har god fart i kontra og flinke på returløp. Et lag som spiller med hele sitt hjerte i alle situasjoner når de er i flyten. Så det blir en krevende lørdagskveld på oss.

I FORM: Olivia Löfqvist og Storhamar møter Buducnost lørdag kl. 18.00.

Hvilke av Buducnost sine spillere «frykter» du mest?

– Det er flere meget gode spillere på laget. Veldig mange av dem kommer hjem fra EM med en bronsemedalje i bagasje, det sier sitt om de kvaliteten de innehar. Hvis jeg skal nevne navn må det bli nummer 90 Milena Raicevic, hun står bak veldig mye av det som skjer fremover på banen. hun har vært meget god i de første kampene i CL og er vel toppscorer. I tillegg har de en bakspillere til som er involvert i mange baller. Nummer 10 Matea Pletikosic. Til tider meget høy kvalitet på kantspillerne. Som tidligere nevnt de har mange flinke håndballspillere.  

SPENT: Kenneth Gabrielsen.

Sjekk ut: Her kan du kjøpe billetter til Storhamar-Buducnost 11/12 kl. 16.00

Hva blir nøkkelen til seier her?

– Vi må tåle  trykket i fra start og stå opp for hverandre. Det kommer til å bli mye fysikk fra start. Motspillet i fra de to første kampene vi har spilt etter pausen, blir ikke det samme. Det blir mye mer krevende, det må vi håndtere. Vi har et lag som er særdeles godt trent nå, så det blir viktig å matche de på fysikken. Så blir det selvfølgelig en god porsjon med disiplin og lojalitet i henhold til gameplan. Plusser vi på litt galskap også så kan det fort bli bra.  

TABELLEN: