Endelig tilbake etter en brutal start på sesongen: – Hun har vært en ulykkesfugl – Storhamar

Endelig tilbake etter en brutal start på sesongen: – Hun har vært en ulykkesfugl

(Storhamar – Fana 34-20) Anna Jakobsen (22) skadet seg rett etter overgangen til Storhamar. Søndag var hun tilbake og satte inn sin første elitescoring for Storhamar.

Høyrekanten som kom til Storhamar fra Flint før sesongen har vært på sidelinjen i flere måneder etter at hun pådro seg to skader tidlig i høst.

– Nå fikk hun sin første scoring for Storhamar. Hun har vært en ulykkesfugl. Hun fikk en smell i Skjærgårdslekene som var alvorlig. Så var hun med på en 1. divisjonstrening for å få noen skudd før en kamp, og da tråkket hun over. Det var en klassisk overtråkk, men det var en skade som var mye mer komplisert enn det, så det tok lang tid. Hun har jobbet hardt for å komme tilbake, sier Kenneth Gabrielsen.

Anna Klausen Jacobsen sier det både var deilig og spesielt å score sitt første mål før Storhamar i Rema 1000-ligaen. Det betydde noe helt ekstra for 22-åringen.

– Det var veldig gøy. Jeg er 10 kilo lettere. Det starta fint med å komme opp hit og møte jentene. Så var jeg uheldig og var på sidelinjen et par måneder, som selvfølgelig var tungt. Men det er en veldig fin gjeng med jenter her som har tatt vare på meg, sier Anna, som sier skadene gjorde henne frustrert.

– Ja, absolutt. Det har gått veldig sakte, sier Anna.

– Nesten bra det var EM i november i år da, så mistet du ikke enda flere kamper?

– Ja, det var veldig bra for meg.

Storhamar har et tett program fremover. Anna Klausen Jacobsen er klar til å bidra. Neste kamp er allerede onsdag borte mot Fredrikstad.

– Jeg gleder meg veldig. Det er veldig gøy å få være med, sier kantspilleren.

Storhamar ledet 15-11 ved pause mot Fana foran 813 tilsuiere. Etter pause viste Storhamar klasse. Syv minutter ut i andreomgangen ledet de 21-13, og etter 16 minutter var ledelsen 27-14. Først 21 minutter ut i omgangen satte Fana inn sin tredje scoring etter pause. Kenneth Gabrielsen var fornøyd etter matchen.

– Det var veldig, veldig bra mye av det vi har hatt fokus på, så det var positivt. Så var det viktig å få så mange spillere som mulig i gang i dag. De fleste hadde opp mot 20 minutter. Det er ganske viktig i den første kampen etter en lang pause. Vi fikk såpass flyt at det var mulig i dag. Det var fint, og nå har vi kommet godt i gang. Jeg er selvfølgelig veldig fornøyd med å vinne med 14 mål.

Storhamar-keeper Sofie Ege Grønlund ble kåret til banens beste.

KAMPFAKTA:
Storhamar – Fana 34-20 (15-11)
Seriekamp Rema 1000-ligaen:

Storhamar: Eli Marie Raasok, Sofie Ege Grønlund, Susanne L. Amundsen 3, Ane Cecilie Høgseth 2, Elinore Johansson 3, Maja Jakobsen 2, Tina Abdulla 5, Olivia Löfqvist 6, Mathea Enger 2, Anniken Obaidli 4, Mia Zschocke 3, Guro Nestaker 1, Moa Fredriksson, Line Ellertsen 2, Anna Klausen Jacobsen 1
Toppscorer Fana: Sara Berg 8
Dommere: Eivind Holager og Håkon Aksdal
Utvisninger: Storhamar 1×2 min., Fana 3×2 min
Tilskuere: 813 i Boligpartner Arena.