Ane tatt ut i EM-troppen – sammenlignes med to strekgiganter: – Tror ikke det har gått opp for meg – Storhamar

Ane tatt ut i EM-troppen – sammenlignes med to strekgiganter: – Tror ikke det har gått opp for meg

Ane Cecilie Høgseth (21) er tatt ut til håndball-EM. Uttaket ble klart på en pressekonferanse tirsdag formiddag. – Super gøy å bli tatt ut, sier Ane.

– Jeg tror ikke det har gått helt opp for meg. Det skal bli morsomt, og jeg skal ha det skikkelig gøy, fortsetter strekspilleren.

EM spilles i Slovenia, Nord-Makedonia og Montenegro fra 4. til 20. november. Norge er i pulje med Ungarn, Kroatia og Sveits og spiller sine kamper i slovenske Ljubljana.

– En fremtidsspiller!. En kraftpakke og energibunt med ekstrem styrke, kommenterte landslagstrener Thorir Hergeirsson.

– Hun er veldig god i duellspillet. I angrep tror jeg ikke hun merker hun har en spiller bak seg, for den har hun rista av seg før hun får ballen, sier assistenttrener Tonje Larsen, som sammenligner Ane med en blanding av Else Marthe Sørlie Lybekk og Heidi Løke.

EM-KLAR: Ane Cecilie Høgseth.

– Det er kjempefortjent. Ane har virkelig stått på, og vært god både bakover og fremover på banen. Det er moro at hun nå får sjansen. Vi er veldig glade på hennes vegne. Det er kjempemoro for Storhamar å ha en landslagsspiller i et mesterskap, sier Storhamars daglige leder, Kamilla Sundmoen.

Les også: Ane kjemper om plass i EM-troppen

Ane Cecilie Høgseth kom til Storhamar før fjorårssesongen og gjorde sine saker så bra at hun ble tatt ut på samling med A-landslaget i vår – og fikk sin landslagsdebut mot Nord-Makedonia. Tidligere i høst var hun med i Golden League i Danmark.

Les også: Ane signerte langtidskontrakt

– Vi er selvsagt klar over at Ane er en ung spiller, og at hun er med for å lære. Men vi håper selvsagt hun får litt spilletid, sier Sundmoen.

Høgseth signerte langtidskontrakt med Storhamar i august, og den nye kontrakten varer til våren 2025.

FÅR TILLIT: Thale Rushfeldt Deila og Ane Cecilie Høgseth er klare for EM.

EM-troppen:

Målvakter: Silje Solberg Østhassel, Katrine Lunde, Marie Skurtveit Davidsen.

Bakspillere: Stine Bredal Oftedal (kaptein), Henny Ella Reistad, Emilie Hegh Arntzen, Kristine Breistøl, Thale Rushfeldt Deila, Ragnhild Valle Dahl, Nora Mørk, Stine Skogrand, Kristina Sirum Novak.

Linjespillere: Vilde Mortensen Ingstad, Maren Nyland Aardahl, Ane Cecilie Høgseth.

Kantspillere: Malin Larsen Aune, Emilie Margrethe Hovden, Sunniva Amalie Næs Andersen, Anniken Wollik.