Slet seg til viktig seier – Maja skjøt seg inn på pallen på toppscorerlista – Storhamar

Slet seg til viktig seier – Maja skjøt seg inn på pallen på toppscorerlista

(Storhamar – Kastamonu 31-29) Storhamar vant på en ikke helt topp kveld. Med ni nye fulltreffere er Maja Jakobsen (32) nummer tre på toppscorerlisten i Champions League.

Milena Raicevic fra Buducnost topper lista med 35 scoringer på fire kamper. På andreplass følger Azenaide Danila José Carlos fra lørdagens Storhamar-motstander Kastamonu med 34 scoringer – og på tredjeplass er Maja Jakobsen med 30 scoringer. Storhamars høyreback scoret på 9 av 12 forsøk foran 1.104 tilskuere i Boligpartner lørdag kveldbare dager tre dager etter at hun scoret åtte borte mot Vipers.

Det skal sies at de fleste lagene i Champions League har spilt tre kamper, mesteparten av kampene spilles nemlig søndag.

Seieren mot Kastamonu innebærer at Storhamar har fire poeng på fire kamper og ligger på femteplass i gruppe B. Det ble en svært nervepirrende affære mot tyrkerne.

– Kampen var veldig rar. Den var slitsom og tøff, oppsummerer Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen.

Storhamar lå under 12-13 ved pause. Midtveis i andreomgang ledet gjestene fra Tyrkia 21-17. Storhamar slo knallhardt tilbake og plutselig var stillingen 22-22.

– Hva tenkte du da dere lå fire mål bak?

– Jeg hadde hadde veldig trua på at vi skulle klare det, for da gikk alle marginer i mot oss akkurat i den perioden der. Vi har kjørt en del syv mot seks i ankomsten og har prøvd å stå litt med det i etablert angrep og. Det lyktes vi litt med. Samtidig var motspillet ganske bra der, så vi skulle kanskje ha kutta ut det litt før. Vi lyktes delvis med det, men vi fikk marginene på vår side etter hvert, sier Kenneth Gabrielsen.

Etter en særdeles spennende avslutning på andreomgangen, kunne Storhamar altså dra i land en meget viktig seier. I siste spilleminutt og på stillingen 30-29 ble Anniken Obaidli tatt i full fart på gjennombrudd. Dommerne blåste straffe til Storhamar. Da var spenningen til å ta og føle på i hallen. Maja Jakobsen gikk frem og satte ballen iskaldt i mål. Da brøt jubelen løs i Boligpartner Arena.

– Vi er i en læringsprosess nå. Det er ikke sikkert vi får betalt for alt vi lærer med en gang. Men det er jeg sikker på kommer, sier Maja Jakobsen.

Storhamar har nå fire poeng på fire kamper. Neste hjemmekamp er søndag 16. oktober. Da kommer Györ med Stine Bredal Oftedal i spissen til Hamar.

– Jeg har ikke begynt å tenke på den ennå. Men det blir selvfølgelig kjempestort å få spille den kampen. At de kommer hit, det blir stas, sier Jakobsen.

Kampfakta:
Storhamar – Kastamonu 31-29 (12-13)
Champions League:
Storhamar:
Sofie Ege Grønlund, Eli-Marie Raasok – Susanne Liberg Amundsen 2, Marthine Svendsberget, Ane Cecilie Høgseth 2, Elinore Johansson 1, Maja Jakobsen 9, Tina Abdulla 4, Monika Bruce, Olivia Löfqvist, Mathea Enger, Moa Fredriksson, Line Ellertsen, Anniken Obaidli 6, Mia Zschocke, Guro Nestaker 7.
Toppscorer Kastamonu: Azenaide Carlos 14
Dommere: Ozren Backovic og Mirko Oalckovic, Slovenia
Tilskuere: 1104 i Boligpartner Arena