Dette tenker landslagskaptein og Györ-profil Bredal Oftedal før møtet med Storhamar – Storhamar

Dette tenker landslagskaptein og Györ-profil Bredal Oftedal før møtet med Storhamar

Billettene til søndagens kamp mot Györ går unna som varmt hvetebrød. Landslags- og Györ-kaptein Stine Bredal Oftedal (30) har ikke spilt mot Storhamar på nesten ti og og gleder seg til å komme til Hamar.

Stine Bredal Oftedal har ikke spilt i Norge siden hun forlot Stabæk til fordel for Issy Paris i 2013. Deretter bar det av gårde til Ungarn og Györ i 2017. Landslagskapteinen har kontrakt med den ungarske storklubben til våren 2024.

SENTRAL: Stine Bredal Oftedal.

Søndag 16. oktober kommer Stine Bredal Oftedal og resten av stjernegalleriet til Györ til Hamar for å møte Storhamar i Champions League. I stjernegalleriet sitt har de blant annet keeperduoen Sandra Toft og Silje Solberg – Linn Blohm, Veronica Kristiansen, Yvette Broch, Anna Gros, Line Haugsted og Estelle Nze Minko. Kari Brattset Dale er ute med graviditet.

Les også: Slet seg til viktig seier

Dette tenker Bredal Oftedal om møtet med Storhamar.

– Jeg har allerede sett dem spille litt og flere av de samme har også vært der over flere år. Mye fart, et lag som ser sultent ut og mange spillere med spisskvaliteter. Personlig har jeg ikke spilt mot Storhamar på nesten ti år og gleder meg til å se dem mer og spille mot dem selv i Champions League, sier 30-åringen, som har ti mesterskapsmedaljer med A-landslaget. To VM-gull, fire EM-gull, ett VM-sølv, ett EM-sølv og to OL-bronse.

TABELLEN I CHAMPIONS LEAGUE

Hva kan Storhamar forvente seg i den første sesongen i Champions League, slik du ser det?

– De kan vente seg at sesongen totalt føles mer fysisk. De kommer sikkert til å merke at forskjell på borte- og hjemmebane ofte føles større i Champions League enn noe annet sted. Samtidig bringer det også masse god matching og spennende oppgjør, med mange muligheter til å ta poeng, svarer bakspilleren.

Billetter selges HER

At Norge denne sesongen har både Vipers og Storhamar i den aller gjeveste turneringen, synes hun er et stort pluss for norsk håndball.

– Det er veldig viktig for norsk håndball med to lag i den aller gjeveste serien. Godt for interesse, rekruttering og for internasjonal erfaring for spillere, påpeker Stine Bredal Oftedal.

Når det gjelder Györ, mener hun årets utgave kan bli skarpere enn fjorårets da de røk 31-33 i finalen mot Vipers. Györ har vunnet Champions League fem ganger.

Maja: – Ikke så ofte jeg skryter av meg sjøl, men i dag var jeg god

– Jeg synes vi har fått inn noen helt nye kvaliteter som jeg tror kan gjøre oss enda sterkere. Årets CL ser ut til å bli den tøffeste på lang tid, men hvis vi får satt sammen laget og får alle tilbake og i gang, så skal det bli vanskelig å slå oss, sier Stine Bredal Oftedal.

– Hvordan mener du nivået på norske lag – bortsett fra Vipers – kan heves så de blir mer slagkraftige ute i Europa?

– Vanskelig å svare på, men jeg tror det å få internasjonal matching generelt er en god ting. Ellers tror jeg det er lurt å la seg inspirere av de aller beste lagene og mange kan hente mye ved aktivt å «studere» de beste. Håndball blir stadig mer dynamisk, det å være nysgjerrig er en veldig god ting.