Skinnehaugen spent før møtet med gamleklubben, Kurtovic om Storhamar: – De har vært veldig solide – Storhamar

Skinnehaugen spent før møtet med gamleklubben, Kurtovic om Storhamar: – De har vært veldig solide

– Det skal bli gøy å komme hjem til Hamar, sier Emma Skinnehaugen (26) før ettermiddagens kamp mot gamleklubben.

Emma Skinnehaugen er flasket opp i Storhamar. Hun ga seg i Storhamar i 2017 og flytta til Oslo for å studere. Under oppholdet i hovedstaden var hun først en snarvisitt innom Nordstrand – før det ble fire sesonger i Oppsal. Sommeren 2021 hentet Eirik Haugdal kantspilleren til Larvik.

Les også: Thorir om Betina: – Hun var dedikert og hadde et eminent skudd

MOT GAMLEKLUBBEN: Emma Skinnehaugen er fornøyd med Larviks prestasjoner så langt denne sesongen. Foto: Svein André Svendsen.

– Det blir en spennende kamp. Storhamar kommer med mye fart og har ofte god timing i spillet sitt. Det skal bli gøy å komme hjem til Hamar og spille kamp for (forhåpentligvis) mange tilskuere, sier Emma.

Larvik har vært gode denne sesongen og ligger på tredjeplass før møtet med Storhamar. Men som Emma understreker, det er uhyre jevnt nedover på tabellen.

Kl. 16.45: Storhamar – Larvik – billetter finner du i appen eller på hjemmesiden

– Jeg er fornøyd med det vi har prestert i år. Vi ligger godt an med tanke på målsetningen vår, som er topp-6. Men det er ikke mange poeng som skiller andre og niendeplassen, så det gjelder å kjempe i hver kamp, påpeker Skinnehaugen.

Les også: Kenneth før lørdagens toppkamp mot Larvik: – Vi må stole på oss selv

– Hva synes du om Storhamar denne sesongen?

– Storhamar har prestert godt både i hjemlig serie og Champions League. Jeg synes de blir bedre og bedre for hver gang jeg ser dem.

– Hva med egen form?

– Formen min er bra, akkurat der den skal være med tanke på at vi er midt i sesongen, svarer Emma.

NØKKELSPILLER: – Hver eneste kamp teller for oss, sier Amanda Kurtovic før ettermiddagens møte med Storhamar. Foto: Svein André Svendsen

Også Amanda Kurtovic er meget fornøyd med det Larvik har levert denne sesongen. Den gamle storklubben vant rubbel og bit på 1990-tallet og et godt stykke inn på 2000-tallet. Med 19 seriemesterskap, 17 NM-gull og 19 sesonger i Champions League, der det ble gull i 2011, er det Norges mest meritterte håndballklubb som kommer til Hamar i ettermiddag.

Amanda Kurtovic var i Larvik 2011-2012 og 2015-2017 – før hun kom tilbake til klubben i fjor sommer.

– Vi er selvfølgelig veldig stolte over det vi har prestert så langt i sesongen. Men samtidig litt skuffet over de kampene vi har tapt. Vi har et ganske bra toppnivå, men ekstremt lavt bunnivå. Og det har svingt litt for ofte. Vi har en liten tropp, vi er derfor avhengig av at alle presterer på topp hver kamp for at vi skal ha sjans til å ta poeng, sier Kurtovic, som har 129 landskamper.

– Målet på sikt er at Larvik skal bli et lag som kjemper om medaljer igjen. Akkurat nå svinger vi for mye i prestasjonene, men ingenting er umulig. Ligaen er ekstremt jevn i år, og det er bare noen få poeng som skiller tredjeplass ned til niendeplass. Hver eneste kamp er viktig for oss, sier Kurtovic.

– Hva synes du om det du har sett av Storhamar denne sesongen?

– Storhamar har vært og er veldig solide. De er i ekstremt god kampform, spiller med høy fart og har klassespillere på samtlige posisjoner. De tar også med seg masse tempo og erfaring fra CL-spill.