Thorir om Betina før lørdagens testimonialkamp: – Hun var dedikert og en eminent skytter – Storhamar

Thorir om Betina før lørdagens testimonialkamp: – Hun var dedikert og en eminent skytter

– Betina var ryddig, ordentlig målbevisst og hardtarbeidende. Hun var en eminent skytter, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson før lørdagens testimonialkamp for Betina Riegelhuth (35).

Betina har mange minner fra en lang karriere. Andre har også minner fra karrieren hennes. Blant annet landslagstrener Thorir Hergeirsson. Han hadde henne på landslaget, blant annet i EM i 2014 da Norge tok gull. Maja Jakobsen, som Betina spilte med i Storhamar i mange år, var også med. Betinas storesøster Linn-Kristin var også med på EM-gullet i 2014. Nylig uttalte Betina at dette er hennes største opplevelse i landslagssammenheng.

Les også: – Jeg føler meg både rørt og stolt, og er samtidig litt spent

EM-GULL: Her jubler Betina Riegelhuth for scoring mot Ukraina i EM i 2014. Foto: Vidar Ruud/NTB

– Jeg har alltid opplevd Betina som en veldig dedikert og motivert spiller. Hun var alltid eksemplarisk når det gjaldt å forplikte seg og jobbe med ting vi var enige om, både for del og for laget. Hun var en eminent skytter. En av de bedre vi har hatt i norsk håndball på jentesiden i senere tid. Betina hadde et veldig tungt skudd og var målfarlig. Hun utvikla seg til å bli en bra forsvarsspiller også, sier Hergeirsson.

Han trekker frem Betinas innsats i EM i Ungarn i 2014.

– Jeg husker henne spesielt godt fra EM i 2014. Hun var i troppen. I utgangspunktet ikke i en stor rolle, men hun viste seg å bli veldig viktig. Jeg husker spesielt godt da vi slet mot Danmark og mangla skyts bakfra. Da kom Betina inn og hadde noen forløsende scoringer. Hun løste litt opp i det vi slet med og var et sterkt bidrag til at vi dro fra og vant kampen, sier Hergeirsson.

SUPERDUO: Maja Jakobsen og Betina Riegelhuth på pressetreff under VM i Ungarn i 2014. Foto: Vidar Ruud / NTB

Betina leverte også en meget god kamp da Norge slo Spania 29-26 i gruppespillet. Da scoret hun syv mål. I finalen som også var mot Spania scoret Betina to. Norge vant 28-25 og ble europamestere.

– Jeg vet hva Betina har betydd for Storhamar. Hun var en ledertype og en sentral spiller over lang tid. Hun er én av flere som har vært med og bygget opp Storhamar som lag og klubb. Betina var en kontinuitetsbærer. Men det er en tid for alt. Nå er Betina i en fase der hun ønsker å prioritere annerledes. Det er et punkt alle kommer til en eller annen gang. Men hun kan se tilbake på mange opplevelser med klubb- og landslag. Det er gode minner, og det er også minner om et hardt slit med mange tøffe kamper, seire og tap og alt det der. Alt det som håndballen gir. Dette kan hun helt sikkert ta med seg mye av i jobben sin og privat, sier Thorir Hergeirsson.

HARDTSKYTENDE: Landslagssjef Thorir Hergeirsson trekker frem Betina Riegelhuths «eminente skudd» .

Han håper imidlertid ikke det er et farvel til håndball for godt. Landslagssjefen håper å se Betina Riegelhuth tilbake i håndballmanesjen i en eller annen rolle senere.

– Jeg håper hun kan være en ressurs for håndballen i fremtiden. Vi ser nå at mange tidligere spillere kommer tilbake. Noen som trenere, mens andre engasjerer seg på andre måter. De har mye kompetanse, kunnskap og erfaring som de kan bidra med til de som kommer etter seg, sier Norges landslagssjef.

Lørdag kl. 15.15 er det testimonialkamp for Betina Riegelhuth i Boligpartner Arena. Kl. 16.45 er det toppkamp i Rema 1000-ligaen mellom Storhamar og Larvik. Du får begge kampene på én billett.

Dette er laget du får se i Boligpartner lørdag: Linn Kristin Riegelhuth Koren, Gabriella Juhàsz, Ellen Marie Folkvord, Anne Kjersti Suvdal, Martine Hovden, Linn Marie Birkeland, Marita Brennodden, Kristiane Stormoen, Tina Engan, Lise Løke, Stine Lidén, Inger Gram, Daria Modestowich, Karoline Arneberg og Kamilla Sundmoen.

Billetter finner du i appen eller på hjemmesiden.