Kenneth med ny treårskontrakt: – Jeg har vanvittig trua på at vi skal bli en etablert toppklubb i Europa – Storhamar

Kenneth med ny treårskontrakt: – Jeg har vanvittig trua på at vi skal bli en etablert toppklubb i Europa

Kenneth Gabrielsen forlenger kontrakten og er Storhamar-trener til sommeren 2026.

Gabrielsen har ledet klubben til tre sølv i serien og to sølv i sluttspillet. Det ene året ble sluttspillet avlyst på grunn av koronapandemien. I tillegg fikk Kenneth Gabrielsen laget til Champions League, der Storhamar tok seg videre fra gruppespillet.

Nå har Gabrielsen skrevet ny kontrakt med hamarsingene.

– Klubben har klare ambisjoner om å fortsette den positive utviklingen vi er inne i. Vi ønsker å etablere oss som et lag som er å regne med i europeisk damehåndball. I dette arbeidet har det
derfor vært avgjørende og viktig å ha en hovedtrener som deler klubbens ambisjoner. Kenneth har gjennom sine første år i klubben vist at han  både har egenskapene og ambisjonene som skal til.
Han har, sammen med sitt team, løftet klubben sportslig, noe som vår deltagelse i Champions League viste med tydelighet.  Vi tenker langsiktig og det er derfor viktig å sikre oss kontinuitet
og videreføring av det flotte arbeidet som er startet. Vi er derfor veldig fornøyd med at vi nå har blitt enige om at Kenneth Gabrielsen skal være klubbens hovedtrener i de tre årene som kommer, sier styreleder i Storhamar Håndball Elite, Vegard Strøm.

FORLENGER: Kenneth Gabrielsen(i midten) er Storhamar-trener ut sesongen 2025/26. Til venstre styreleder Vegard Strøm, til høyre Eli Marie Raasok.

Kenneth Gabrielsen er meget fornøyd etter å ha forlenget kontrakten med Storhamar rett før ferien.

– Først og fremst må jeg takke Storhamar for tilliten. Jeg er ydmyk og stolt av å få lov til å være med å utvikle denne klubben videre. Dette er en prosess som har pågått en stund. Så det var fint vi kom til enighet rett før ferien.

Det blir Ikke Champions League denne kommende sesong for Storhamar. Har dette hatt noe påvirkning på ditt valg?

– Det har vært en kjip uke for alle. Jeg må ærlig innrømme at da vi fikk beskjeden om at det ikke ble noe Champions League, var en tøff ting å svelge. Jeg har vanvittig trua på at vi skal bli en etablert toppklubb i Europa. Og jeg legger ikke skjul på mine ambisjoner er å være trener for en solid Champions League klubb, sier Gabrielsen.

Hva blir den viktigste jobben for å klare å bli det?

– Vi som klubb skal fortsette den gode jobben som blir gjort på alle arenaer. Vi har nå erfart at det ligger mer til grunn enn å være nest best i den Norske ligaen for å konkurrere blant de aller beste. Vi har lært en del ting denne uken som ikke bare har med vårt arbeid å gjøre. Vi må nå som klubb være en pådriver for at norsk klubbhåndball blir sterkere internasjonalt. For oss hjelper det ikke at vi har det beste landslaget eller en trippel Champions League-vinner i vårt system. Sammen med de andre klubbene må vi jobbe for at vårt produkt skal bli vesentlig bedre, sier Gabrielsen og fortsetter:

– Det blir viktig å jobbe tett med Norsk Topphåndball fremover for at vi skal kunne klare å få en helt annen standing. Norsk Tpphåndball som har forsterket seg vesentlig det siste året med Mads Fredriksen som ny toppklubbutvikler og Bjørn Gunnar Bruun-Hansen som kommersiell sjef. Her har vi nok av kompetanse for at vi skal kunne danse de rette trinnene for den utviklingen som skal til. Så skal vi gjøre jobben lettere for at Norges Håndballforbund kan være en pådriver inn mot det europeiske håndballforbundet (EHF,) slik at det skal være klarere sportslige kriterier for å få lov til å konkurrere mot de beste, sier Kenneth.

Nå har Storhamar ferie og fri fra fellestreninger før de samles igjen i slutten av juli. Da er nysigneringene Mathilde Rivas-Toft, Tonje Enkerud, Olivia Lykke Nygaard og Mia Solberg Svele på plass. Serien starter 30. august borte mot Romerike.

Hva tenker du nå om kommende sesong?

– Først og fremst gleder jeg meg til å starte opp igjen med en vanvittig god spillerstall. I tillegg har vi et meget sterkt team rundt laget så dette kan blir en rå sesong på alle måter. Det har vært mye snakk om Champions League, men er historier nå. Storhamar som klubb har fortsatt til gode å vinne noe. Men vi har større forutsetninger for det enn noen gang tidligere, påpeker Gabrielsen, som mener det ser meget lyst ut for Storhamar-håndballen fremover.

– Vi har gode forutsetninger for å lykkes. Vi har et solid fundament som skal bli sterkere. Administrasjon er liten, men meget god. Vi har et nytt spennende styre på plass. Vi har deidkerte frivillige som gjør en fenomenal jobb. I tillegg har vi mange ekstremt gode samarbeidspartnere. Sammen med Wang Toppidrett og Storhamar bredde har vi skapt et fantastisk grunnlag for å kunne klare å utvikle noen egne spillere, som også er meget viktig. Det er unikt at vi nå har elite, 1. divisjon og 2. divisjon i samme hall. I tillegg skal vi selvfølgelig ta det rette stegene både sportslig som innebærer at vi skal nå våre mål, svarer Kenneth.