Mia tilbake til Storhamar: – Vi får en meget klok håndballspiller som tilfører oss en x-faktor i håndball-iq – Storhamar

Mia tilbake til Storhamar: – Vi får en meget klok håndballspiller som tilfører oss en x-faktor i håndball-iq

Mia Solberg Svele (21) blir Storhamar-spiller igjen etter tre sesonger i Nykøbing Falster.

– Mia ble borte da jeg kom til Storhamar. Noe jeg synes var meget leit den gang.  Nå er hun inne i sin tredje sesong i Nykøbing. Jeg har sett en del kamper – og hun tar steg hele tiden. I løpet av de tre sesongene har hun hatt en korsbåndsskade. Det året har hun tydelig brukt godt, for hun har tatt store steg på den fysiske biten i løpet av den perioden hun var ute med skade. Mia var flink da hun dro fra Storhamar. Men nå er hun enda mer moden i spillet sitt, sier Kenneth Gabrielsen.

FORNØYD: Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen sier laget får en spiller met et ekstremt potensial nå som Mia Svele Solberg kommer tilbake til klubben.

Svele er oppflasket i Storhamar. Høsten 2020 dro hun til Nykøbing Falster. I oktober samme år røk hun korsbåndet. Først 14 måneder senere – i januar 2022 – var hun tilbake på banen.

Denne sesongen har hun vært solid og var nylig på samling med rekruttlandslaget på Island. Neste sesong er Mia Solberg Svele altså Storhamar-spiller igjen. Slik forklarer Mia grunnen til at hun kommer hjem:

– Først og fremst synes jeg måten de spiller håndball på kan passe meg veldig bra. Jeg liker mye struktur og mye tempo. Jeg vet også at Kenneth (Gabrielsen) og Axel (Stefansson) er dyktige. Jeg har bare hørt positive ting om dem fra noen av de andre jentene. Jeg tror jeg trenger litt trygghet for å utvikle meg. Magefølelsen sier at det er her, sier Mia Solberg Svele.

Les også: Kristin Venn forlenget med Storhamar

Kenneth Gabrielsen sier Storhamar får en ny dimensjon i spillet sitt nå som Svele kommer tilbake til Hamar.

– Selvfølgelig er Mia tiltenkt en sentral rolle i laget vårt som mange andre . Vi får en meget klok håndballspiller som tilfører oss en x-faktor i håndball-iq. Hun vil tilføre oss mye klokskap i blant annet overtall/undertall og ikke minst i spill 7 mot 6, som vi nå får mulighet til å bruke vesentlig mer neste sesong. Hun er en meget solid toveis spiller. Vi får en spiller med et ekstremt potensial. Hun holder allerede et meget bra internasjonalt nivå, så dette er meget rå signering for oss. Vi har gjort noen forsøk på å komme i dialog med Mia om fremtiden i løpet av de årene hun har vært i Danmark Til slutt lyktes vi, sier Kenneth. 

HAR SIGNERT: Mia Solberg Svele kommer hjem til barndomsklubben. Her på kontoret sammen med Storhamars daglige leder Kamilla Sundmoen .

Hun har bodd i København de siste årene etter overgangen til Nykøbing Falster i 2020. Hun sier hun kommer tilbake til Storhamar som en annen spiller.

– Jeg vil si at det er ganske stor forskjell, egentlig. Nå har jeg fått litt mer fysisk, blitt mer selvsikker og fått bygget på litt mer i spillet mitt, sier Solberg Svele, som skal ha draktnummer 20.

21-åringen har sett mange Storhamar-kamper på nett-tv og er godt oppdatert på hvordan laget har gjort det. Mia Solberg Svele sier hun er imponert over stegene klubben har tatt de siste sesongene.

– Jeg tror det har mye å si med hvor profesjonelt det har blitt. Det virker som de har en plan for alt de gjør på banen, og det har gitt resultater. Jeg har bare lyst til å være en del av det, sier Mia.

Hun er den tredje bakspilleren som har signert for Storhamar i vinter. Tidligere ble det klart at Tonje Enkerud og Mathilde Rivas-Toft kommer til Storhamar fra Viborg etter sesongen. I tillegg har Storhamar signert Fana-keeper Olivia Lykke Nygaard som debuterte på A-landslaget i helgen.

Les mer: Enkerud og Rivas-Toft til Storhamar

Les også: Dette er Storhamars nye keeper

– Begynner stallen for neste sesong å bli tilnærmet komplett nå, Kenneth Gabrielsen?

– Ja , men det er fortsatt mer som kan skje. Vi er bare i starten av mars. Det er nesten tre måneder igjen av denne sesongen. Når det er sagt, er vi veldig fornøyd med hvordan stallen for sesongen 2023/24 ser ut nå.  Vi mister noen spillere, og vi får tilførsel av noen nye med kvaliteter som er litt annerledes enn nåværende stall. Så alt ligger til rette for at vi er klare for å ta et steg til, svarer Gabrielsen.