Guro i rute etter kneoperasjonen: – Gøy å være tilbake – Storhamar

Guro i rute etter kneoperasjonen: – Gøy å være tilbake

Jeg er i rute. Det går som det skal, bank i bordet. Jeg kan gjøre mer og mer for hver uke, så det er veldig gøy, sier Guro Nestaker (24) etter kneoperasjonen i mai.

Guro ble operert for en meniskskade 4. mai.

– Det var en rift i menisken. Da de åpna, var det en mindre rift enn de trodde, og de sydde den sammen, forteller 24-åringen.

– Jeg har vært på sjekk nå hos kirurger og fysio, og det ser kjempestabilt ut. Så det var en vellykka operasjon, sier bakspilleren som håper å være klar til dyst på banen igjen til serien starter.

– Det er vanskelig å si. Jeg er jo i rute, så det er muligheter for at jeg er det når sesongen begynner igjen, sier Nestaker.

– Hvordan ser treningsopplegget ditt ut nå?

– Det er å prøve nye ting hele tiden og kjenne etter om det går bra. Denne uken har jeg begynt med litt mer håndballbevegelser og hopping, litt mer frie styrkeøvelser enn å sitte i en maskin. Så det er gøy, så må jeg bare kjenne etter om det går bra. Og hvis det går bra, så går jeg bare videre, sier Guro.

– Hvordan vurderer du sesongens lag opp mot det dere hadde i fjor?

– Det er jo litt nytt, samtidig som vi har mista noen bærebjelker. Jeg tror vi er heldig med å få Mia (Solberg Svele), Tonje (Enkerud) og Mathilde (Rivas-Toft) som vi kjenner litt fra før. Noen har spilt med Tonje før, noen med Mia og noen med Mathilde. Jeg tror de kommer til å komme inn i spillet lettere enn noen som er helt ferske. De som kommer inn kjenner bevegelsesmønsteret til hverandre, og kommer til å gli rett inn, sier Guro, som har spilt med Enkerud og Solberg Svele i Storhamar tidligere.

Storhamar har stor bredde i stallen kommende sesong. I fjor røynet det på med skader, og da ble det mye ansvar på noen få mot slutten av sesongen. Kommende sesong blir det større kamp om plassene. Det mener Nestaker bare er positivt.

– Det blir en kjempesunn konkurranse på trening og i kamp, og det kommer bare til å øke nivået på hele laget. Alle har lyst til å spille og gjøre sitt beste. Det er ikke så mange kamper å gjøre det på, så da må man være på fra start, sier Guro.

Hun har spilt med mange solide bakspillere i løpet av tiden hun har vært i Storhamar. Men kvaliteten har nok aldri vært bedre.

– Det har vært mange gode bakspillere under mine fem år her, men aldri så mange i samme sesong. Det tror jeg bare er positivt. Som jeg sa, så blir det sunn konkurranse på trening. Man står ikke så alene i det, man kan snakke sammen og pushe hverandre enda mer.

– Hvordan synes du den første uken etter ferien har vært?

– Veldig bra. Jeg har gleda meg veldig til å begynne igjen siden jeg har vært litt lenger ute enn de andre. Det ser kjempebra ut, alle virker veldig glade og gira på en ny sesong, sier Guro Nestaker.