– Vil si jeg er et snev overrasket – Storhamar

– Vil si jeg er et snev overrasket

Torsdag trener Storhamar på morgenen før de setter kursen mot Tynset og sesongens første treningskamp mot Byåsen.

Storhamar har trent knallhardt i tre uker. Det er akkurat én måned til seriestart borte mot Romerike.

Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen har dette inntrykket av sesongoppkjøringen så langt:

– Vil si jeg er et snev overrasket i positiv retning. Det er en ekstremt dedikert gjeng som viser en sult hver dag. Det har alltid vært bra i disse oppkjøringsukene her tidligere med Storhamar, men jeg har en følelse av at dette her er noen hakk opp enn tidligere, sier Gabrielsen.

– Er oppkjøringen hardere enn i fjor?

– I mengde så er det nok ikke store forskjellen. Vi spiller litt færre kamper i denne oppkjøringen enn vi gjorde i fjor. tillegg så kjører vi dobbelt så mange hardøkter enn i fjor, så det vil nok til tider føles tøffere. Men ja, det er lagt opp til en tøffere oppkjøring på totalen denne sesongen, sier Kenneth.

GOD STEMNING: Det har vært mye godt humør selv om det har vært tøffe økter. F.v: Eli Marie Raasok, Mathea Enger, Ingeborg Storbæk Monné (delvis skjult) Mia Solberg Svele og Ane Cecilie Høgseth.

– Er det noe som har overrasket deg disse ukene?

– Jeg er meget fornøyd med absolutt alle sammen. Men jeg synes jo det er litt ekstra morsomt å se Anna Jacobsen på den fysiske biten. Det er ekstrem forskjell fra samme tid i fjor.

ENDELIG KAMP: Anniken Obaidli og Storhamar møter Byåsen torsdag.

Torsdag er det altså duket for sesongens første treningskamp. Den er mot Byåsen på Tynset.

– Vi spiller ikke så mange kamper i oppkjøringen så den blir viktig. Vi har til nå hatt 10 balløkter sammen. Vi har tre nye bakspillere som skal inn i konseptet samt bygge relasjoner på banen med de andre. Så det blir å teste del av de tingene vi har jobbet med på balløktene, sier Kenneth.

FØRSTE TRENINGSKAMP: Tonje Enkerud og Mathilde Rivas-Toft kom til Storhamar fra Viborg i sommer.

Det har vært noen utskiftninger på spillerfronten også hos Byåsen før denne sesongen. Blant annet er Caroline Aar Jakobsen, Teodora Tomac, Annika Lipman og Julie Nygaard borte. Fride Stølen, Josephine Nordstrøm, Sofie Winther-Hansen og Aurora Hatle er hentet inn.

Storhamar skal overnatte på Tynset og kjører en felles treningsøkt med trønderne fredag.

– Begge lag for et meget godt utbytte av å kunne sparre mot hverandre. Blir flere repetisjoner og det er lettere å jobbe med detaljer underveis i løpet av økten, sier Kenneth Gabrielsen.