Mirza leder spillerne gjennom råtøffe økter i sommer: – Jeg er imponert – Storhamar

Mirza leder spillerne gjennom råtøffe økter i sommer: – Jeg er imponert

Svetten spruter og musklene fylles med syre når Mirza Hromalic har Storhamar-spillerne på beintøff crossfit-trening i sommer.

Storhamar er i full gang med sesongoppkjøringen. Det er tøffe tak med og to økter om dagen store deler av sommeren. På styrkebiten er det et nært samarbeid med Mirza Hromalic hos Storhamar Crossfit.

– Vi var litt på Storhamar Crossfit forrige sesong. Nå har vi vært her mye mer. Nå har spillerne trent basic styrke hele sommeren, så det å få noen økter med litt annet tror jeg bare er positivt, før vi går tilbake til basic’en igjen. Samtidig så er det veldig fint å observere spillerne, samtidig som spillerne observerer hverandre og ser hvor mye dem orker. Da får vi frem litt mer råskap og ser hvor mye kroppen tåler, sier Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen.

HARDKJØR: Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen er meget godt fornøyd med styrkeøktene Mirza Hromalic har med spillerne.

Hromalic hadde hockeyspillere på crossfit tidligere i sommer. Nå kjører han på med Storhamars håndballspillere.

– Når vi samarbeider med elitelag, får vi ofte en bestillingspakke fra treneren om hva de trenger, så setter jeg opp økter ut fra det. Nå har jeg hatt Storhamar Hockey her i begynnelsen av ferien, og nå er Storhamar Håndball Elite her noen økter. Det jeg har mest fokus på er at det skal være lite belastende for det de trener på ellers. Hvis de for eksempel har hatt mye løping denne uken, legger ikke jeg opp løping i økta mi. Jeg ser på hva de har trent denne uken, og på hva de skal trene neste uke, sier Mirza.

FOKUS: Tina Abdulla avbildet mellom to øvelser på en av ukens flere økter med crossfit.

Han påpeker at crossfit-trening er noe som passer alle, uansett alder.

– Crossfit er allsidig og funksjonell trening. Det er så bredt spekter av øvelser. Det kan gagne alle idretter. Hos oss kjører vi for eksempel mange varianter av knebøy, stanga foran, stanga over hodet, stanga bak og så videre. Der er så variert, så vi klarer å treffe alle idretter med øvelsene våre, med tanke på eksplosivitet, med tanke på utholdenhetsidretter. Det er et bredt spekter, så det er alltid noe som passer inn for de lagene eller de idrettene vi møter på.

GODT HUMØR: Det er god stemning på treningene i sommer.

– Jeg er imponert. Jeg er imponert over trøkket jentene kjører på assaultbikes og på de øktene vi har hatt i sommer. Det er fullt kjør og full innsats hele tiden, og de gir seg ikke, sier Mirza.

– Hvilken øvelse tror du spillerne synes er den verste?

– For håndballspillere er jeg alltid redd for skuldrene. De er mye utsatt da, så jeg er litt obs på det når jeg setter opp økter. Men det verste for disse jentene er kanskje wall-balls og burpees. Wall-balls er å kaste en medisinball opp mot en tavle høyt oppe. Når vi drar på med litt repetisjoner der, blir det veldig mye syre både i lår og i skuldre, Det er veldig uvant, så for alle som starter med crossfit, er det kanskje en av verstingøvelsene, sier Mirza.

KJØRER PÅ: Mirza Hromalic leder øktene på Storhamar Crossfit. Her er spillerne i gang med oppvarming.

Mirza Hromalic startet opp Storhamar Crossfit i 2019. Først holdt de til i lokaler et steinkast fra Boligpartner Arena. Men i 2021 måtte de ha større plass og flyttet inn under samme tak som Espern. Nå har Storhamar Crossfit ca. 260 medlemmer.

– Det er en idrett som vokser mer og mer, både i Norge og i verden. Vi håper enda flere i Hamar får opp øynene for hva vi driver med. Folk vet ikke alt vi driver med. Vi har et aldersspenn her fra 3-4 år og opp til 70. Det er for alle. Vi baserer oss på gruppeøkter, men har også PT-timer for de som ønsker det. Også er det mye egentrening. Akkurat nå holder vi på å utvide, for vi har noen unge utøvere. Vi har spesielt to jenter som er på vei opp, som satser på dette. Vi utvider nå med en egen sone der de kan utvikle seg videre. Vi har fått inn mer utstyr som de trenger. Nå får vi 100 kvadratmeter til. Da får vi ca. 400 kvadratmeter til sammen, sier Mirza.