Olivia og Mia endelig på plass: – Forventer at det blir en tøff oppkjøring – Storhamar har jo litt det ryktet – Storhamar

Olivia og Mia endelig på plass: – Forventer at det blir en tøff oppkjøring – Storhamar har jo litt det ryktet

Mandag var nysigneringene Mia Solberg Svele (22) og Olivia Lykke Nygaard (21) på Storhamar-trening etter å ha vært på landslagssamling forrige uke.

Storhamars to andre nysigneringer Tonje Enkerud (29) og Mathilde Rivas-Toft var på plass da Storhamar startet den felles sesongoppkjøringen sist tirsdag. Mia Solberg Svele og Olivia Nygaard var i Bodø på A-landslagssamling. Der var også Tina Abdulla, Eli Marie Raasok og Ane Cecilie Høgseth.

Mia Solberg Svele er tilbake i Storhamar etter to år i danske Nykøbing Falster.

– Det var første trening og greit å komme i gang med spill og begynne å utvikle samspillet. Jeg gleder meg til fortsettelsen, sier Mia.

Etter den første økta med Kenneth Gabrielsen konstaterte hun at det er stor forskjell på spillestilen i Nykøbing Falster og Storhamar.

– I Danmark spilte vi mer basic. Her er det mye mer bevegelser og system. Jeg synes det passer meg veldig bra, jeg må bare få hodet på plass. Men ja, jeg liker den type spill. Jeg liker å kjøre tempo og å ha et klart mønster. Jeg tror det vil være med på å utvikle meg videre, sier Mia.

– Hva gleder du deg mest til nå som du er tilbake her?

– Jeg gleder meg egentlig bare til å komme i gang,, til å begynne å spille i Storhamar igjen. Jeg har selvfølgelig savnet det. Klubben betyr så mye for meg. Jeg tror vi kan nå ganske langt med det laget vi har, sier bakspilleren.

– Det har vært veldig bra. Jeg er blitt tatt veldig godt i mot. Det er godt å være i gang. Jeg er veldig fornøyd, sier Olivia Lykke Nygaard.

Opprinnelig er Olivia Lykke Nygaard fra Oppegård. Hun spilte håndball for barndomsklubben før hun begynte i Aker, samtidig som hun begynte på Wang Toppidrett i Oslo. I Aker spilte hun blant annet med Ane Cecilie Høgseth. De to gikk også sammen på Wang.

– Det er godt å være tilbake med Ane. Hun er min «partner in crime», smiler Olivia.

GJENFORENT: Olivia Lykke Nygaard og Ane Cecilie Høgseth spilte sammen i Aker og gikk sammen på Wang Toppidrett i Oslo.

– Hva forventer du av oppstarten i Storhamar?

– Jeg forventer at det blir en tøff oppkjøring. Storhamar har jo litt det ryktet. Jeg forventer at vi er i kampform når alt starter, for vi skal høyt opp på tabellen, og vi skal gjøre det bra i European League – og vise at det var feil at vi ikke fikk den Champions League-plassen, sier Lykke Nygaard, som brukte søndagen til å komme seg på plass i leiligheten i Hamar.

– Det har jeg. Jeg fikk gjort det i går, så det er veldig deilig, sier Olivia, som tilbrakte sommerferien i Hellas og Danmark med familien.

30. august er det serieåpning borte mot Romerike.

– Vi åpnet mot Romerike med Fana i fjor. Det gikk ikke så bra. Så jeg har litt å revansjere i år.