Fra 17-14 til 24-14 på syv minutter: – Vi var skarpe da, mener Mathilde – Storhamar

Fra 17-14 til 24-14 på syv minutter: – Vi var skarpe da, mener Mathilde

(Storhamar – Oppsal 34-23) I løpet av de syv første minuttene etter pause gikk Storhamar fra 17-14 til 24-14.

– Jeg gleda meg skikkelig. Det ble egentlig en ganske jevn førsteomgang. Jeg synes vi til tider spilte bra, men vi fikk noen downs som gjorde at vi ikke helt klarte å rykke i fra, så det må vi jobbe med. Men alt i alt skal vi være fornøyd med seier i dag, sier Mathilde Rivas-Toft, som spilte sin første seriekamp for Storhamar foran hjemmepublikum.

Storhamar hadde en kanonstart på andreomgangen. Hjemmelaget brukte kun tre minutter fra å øke pauseledelsen 17-14 til 22-14. Syv minutter ut i andreomgang ledet Storhamar 24-14 – og da var kampen avgjort. Oppsals første scoring i andreomgang kom etter åtte minutter.

– Vi snakka litt om at vi var litt heldige, for Oppsal surra litt ekstra, og vi fikk noen enkle mål. Vi var skarpe da, og vi starta i tillegg forsvaret i andreomgang kjempebra. Vi sto tett sammen, slik vi ønsker å fremstå. Vi må bare jobbe med å klare det over en lengre periode, for da tror jeg det kan bli veldig bra, sier Mathilde.

– Hva er du mest fornøyd med for laget sin de de to første seriekampene?

– Først og fremst at vi vinner. Jeg synes også vi hevet forsvarsspillet vårt fra forrige kamp, og det var et mål vi hadde. Det skal gjøre vondt å komme inn i midten der. Jeg synes vi hadde bedre perioder til tider, men vi må være enda skarpere på det fremover. Jeg er fornøyd med at vi scorer mye mål, så det er bra. I etablert angrep føler jeg vi fikk veldig muligheter, man var litt uskarpe i valg og i noen situasjoner der vi bare skulle sette ballen i mål. Vi har så mye potensial til å spille oss til sjanser hver gang, vi må bare bli enda skarpere på valg og vurderinger – og score mål, sier bakspilleren som kom til Storhamar fra Viborg før denne sesongen.

Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen trekker frem starten av andreomgangen, der Storhamar punkterte kampen på få minutter.

– Det var en litt rotete kamp, men vi fikk en fryktelig god start på andreomgangen som vi kunne ri litt på. Men det var litt for mye tull og rot og ubesluttsomhet i alt det vi gjør. Men vi sto veldig bra bakover en periode der som gjorde at vi kunne få løpt litt. I etablert angrep er det litt for lite relasjoner i noen av oppstartene som vi må jobbe litt mer med. Vi må være tydeligere på hva vi skal og hva vi skal skape. Men det er litt sånn i starten når vi begynner å spille kamper som betyr noe. Det er mye iver og mye vilje, men vi må få litt mer ro på det. Og det tror jeg vi får i løpet av et par kamper, sier Kenneth Gabrielsen.

– Hvis du summerer opp de to første seriekampene, er du fornøyd?

– Totalt sett er det fint. Jeg synes vi skulle ha scoret en del mer mål i dag. Men vi skal ikke sette for høye krav nå i starten, men vi skal sy dette sammen så det skal se mye mer strukturert ut etter hvert her, svarer Kenneth.

Anniken Obaidli var kampens store spiller. Hun scoret 10 og ble kåret til banens beste spiller.

P.S: Storhamars neste kamp er søndag borte mot Fredrikstad. Neste hjemmekamp er mot Follo 20. september. BIlletter finner du i appen eller på hjemmesiden.

KAMPFAKTA:
Storhamar – Oppsal 34-23 (17-14)
Rema 1000-ligaen:

Storhamar: Eli Marie Raasok, Olivia Lykke Nygaard – Anniken Obaidli 10, Kristin Venn 5, Mathilde Rivas-Toft 3, Olivia Löfqvist 3, Line Ellertsen 3, Tina Abdulla 2, Ane Cecilie Høgseth 2, Mia Solberg Svele 2, Susanne Liberg Amundsen 1, Olivia Lykke Nygaard 1, Mathea Enger 1, Ingeborg Storbæk Monné 1, Anna Klausen Jacobsen
Toppscorer Oppsal: Mari Stensrud 5
Utvisninger: Storhamar ingen, Oppsal 3×2 min
Tilskuere: 678 i Boligpartner Arena