Stefansson advarer før returmøtet: – Fire mål spises fort opp – Storhamar

Stefansson advarer før returmøtet: – Fire mål spises fort opp

Axel Stefansson har en tydelig beskjed før lørdagens kvartfinale mot Thüringer.

Storhamar vant 39-35 i den første kvartfinalen i European League borte mot Thüringer. Lørdag klokken 16.00 spilles returkampen i Boligpartner Arena.

– Det er alltid godt å ha forsprang. Fire mål er ikke mye. Det gir oss litt ro inn mot kampen, men det spises fort opp hvis vi ikke er på. Så vi må angripe den kampen som at vi skal vinne uansett, sier Axel Stefansson.

Les også: Valgte Storhamar foran Vipers

Les også: Storhamar med overskudd i fjor – Holtet inn som styreleder

– Hva er det viktigste dere tar med dere fra kampen i Tyskland etter å ha studert den på video?

– Vi spilte fantastisk bra angrepsspill og scoret mange mål i etablert angrep. Vi fikk veldig mange mål i mot i ankomstfasen deres rett etter avkast. Der har vi mye å plukke vekk. Så vi mener vi kan holde dem godt under 30 mål her hjemme. I tillegg ønsker vi å gjenskape det angrepsspillet vi hadde nede i Tyskland, svarer Axel.

MÅLRIKT: Det ble scoret tilsammen 74 mål da Storhamar møtte Thüringer borte sist helg. F.v: Trener Kenneth Gabrielsen, Olivia Löfqvist og Anniken Obaidli.

– Er du overrasket over at dere scoret så mange der?

– Ja, på en måte var kampen litt annerledes enn jeg forventa. Det var mer tempo, i hvert fall fra dem. Samtidig følte vi at vi kom ganske lett til angrepsmessig sammenlignet med hva vi hadde forventet. Vi spilte kanskje en av våre beste angrepskamper i hele vinter, så det var morsomt. Det må vi ta med oss.

– Hvor viktig er det for Storhamar å komme til Final 4?

– Det er et av de store målene våre i år, så det er kjempeviktig. Det å være i topp-4 i European League er stort. Det er ekstra stort for klubben som ikke har vært så nær før.

– Hvordan synes du laget har utviklet seg fra dere begynte sesongoppkjøringen i fjor sommer?

– Jeg synes vi har tatt skritt hele veien. Samtidig så det veldig lovende ut i fjor sommer. Vi så med én gang at vi hadde et veldig spennende lag. Vi har god bredde, og vi har hatt spillere som har kommet inn og prestert hele veien. Det er ikke så viktig hvem som starter, for det er flere og flere som bidrar i kampene. Etter Vipers er det vi som har størst bredde i Norge. Det er veldig bra, for hvis det er noen som er skada eller ikke har dagen, er det noen andre som kommer inn og presterer. Samtidig synes jeg vi forsvarsmessig har vært stabilt gode, helt frem til den kampen i Tyskland. Også har vi veldig mye å spille på angrepsmessig, sier Axel Stefansson.

Lørdag kl. 16.00: Storhamar – Thüringer

Billetter finner du i appen og på hjemmesiden.