Skuffet Riegelhuth: – Vi tar for mange tidlige og dumme valg – Storhamar

Skuffet Riegelhuth: – Vi tar for mange tidlige og dumme valg

(Storhamar – Herning-Ikast 27-35) Storhamar hang med lenge, men midtveis i andreomgang rykket Herning-Ikast fra og Storhamar klarte aldri å hente seg inn igjen.

– Jeg er skuffa når vi presterer sånn som vi gjorde i dag. Vi var selvfølgelig litt usikre på hvor vi sto hen, og det er jo naturlig ettersom vi hadde den spesielle oppladningen som vi hadde, sier Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen og sikter til at Storhamar har hatt nesten hele spillertroppen ute med korona.

MISFORNØYD: Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen.

– Men jeg vil ikke bruke for mye unnskyldning på det, for vi må forholde oss til den gamleplanen vi har. Men det er mange juniorfeil som blir gjort av oss, og det blir mye baklengsmål ut av det. Det er langt under pari. Det er den korte forklaringen. Så skal vi gå i dybden og finne ut hva vi kan gjøre bedre mot dem lørdag, sier Gabrielsen.

Det var en jevn start på kampen. Herning-Ikast var noen få mål foran og ledet 4-2 etter fem minutter. Da ti minutter var unnagjort var danskene oppe i 7-4-ledelse, men Storhamar spiste seg innpå og etter 14 minutter var stillingen 7-7.

Storhamar kunne ha vært i ledelsen, men hadde noen bomskudd det første kvarteret. De blågule hadde god fart i angrep og vartet tidvis opp med glitrende kombinasjoner i angrep. 24 minutter ut i førsteomgang lå Storhamar under 12-13. Ved pause var stillingen 16-14 til Herning-Ikast etter en særdeles fartsfylt førsteomgang.

Etter pause sørget Anniken Obaidli og Betina Rigelhuth for at Storhamar var ajour i målprotokollen, og stillingen var 17-17 tre minutter ut i omgangen. Mye slurv gjorde at Herning-Ikast kunne rykke fra, og åtte minutter ut i omgangen ledet danskene 21-17. Så kom Storhamar mer inn i matchen, og lå under med to (20-22) etter 11 minutter. Da tok Herning-Ikast timeout.

Det hjalp tydeligvis, for fire minutter senere ledet danskene 27-22. Herning-Ikast utnyttet Storhamars feil og fikk til dels svært enkle scoringer. 18 minutter ut i omgangen ledet Herning-Ikast 29-23. Så slo Storhamar tilbake og krympet ledelsen til fire mål (25-29). Med fem minutter igjen å spille ledet Herning-Ikast 32-26.

Til slutt ble det altså åttemålstap 27-35.

Betina Riegelhuth sa på pressekonferansen etter kampen at Storhamar slurvet for mye og gjorde ting tidvis enkelt for gjestene.

– Selvfølgelig er det en faktor at vi ikke kanskje ikke har hatt en optimal oppladning til kampen. Men uavhengig av det ønsket vi å fremstå på en annen måte enn vi gjør i dag, sier Riegelhuth.

Ved halvspilt andreomgang satte Herning-Ikast inn støtet og ledet plutselig 27-22. Da hadde de ristet av Storhamar for godt.

– Vi slurver der også som vi gjør i andre deler av kampen. Men der har de momentet. Vi tar mange tidlige og dumme valg. Da får vi også noen returer som vi mister, spiller rett til dem, de får noen enkle mål – vi hjelper dem på vei. Så jeg synes vi er litt ukonsentrerte og gir det litt bort i den perioden, sier Riegelhuth.

STORHAMARS BESTE: Maja Jakobsen ble kåret til Storhamars beste mot Herning-Ikast. Jakobsen ble lagets toppscorer med fem fulltreffere.

KAMPFAKTA:
Storhamar – Herning-Ikast 27-35 (14-16)
Europa League:
Storhamar: Sofie Ege Grønlund, Stine Lidén – Susanne Amundsen, Lone Sandvik, Ane Høgseth 2, Elinore Johansson 1, Maja Jakobsen 5, Kristin Venn 4, Sara Rønningen, Monika Bruce, Jeanett Kristiansen 2, Betina Riegelhuth 3, Anniken Obaidli 3, Emilie Hovden 4, Guro Nestaker 3
Toppscorer Herning-Ikast: Sarah Iversen 6
Utvisninger: Storhamar 4×2 min., Herning-Ikast 6×2 og ett rødt kort
Tilskuere: 446 i Boligpartner