To poeng nærmere sølv – og dette tenker Kenneth før returen mot Viborg – Storhamar

To poeng nærmere sølv – og dette tenker Kenneth før returen mot Viborg

(Aker – Storhamar 25-30) Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen sier det ikke er mye fra seieren mot Aker de kan ta med til Danmark til helgen – men er sikker på at Storhamar på sitt beste kan gi Viborg knallhard kamp om avansement.

Storhamar tok to viktige poeng borte mot Aker onsdag kveld. Etter å ha ligget under 13-15 ved pause, slo Storhamar tilbake i andreomgang og kunne reise hjem til Hamar med femmålsseier og to poeng i bagasjen. De blågule trenger ett poeng til for å sikre seriesølvet.

– Jeg synes vi kom litt skeivt ut. Vi gjorde ingenting av det vi ønsket på noen som helst måte. Aker var skikkelig på hugget og plaget oss skikkelig. Vi fikk en litt tøff førsteomgang. Etter pause slet vi også en god periode, men vi var i vater. Aker hadde en god målvakt, i tillegg tror jeg vi hadde 7-8 skudd i rammeverket, så det butta litt i mot. Men vi var til stede og dro det i land. Det var sterkt av oss å klare å snu det på den måten vi gjorde. Men det er ikke mye fra denne kampen vi tar med oss til kampen mot Viborg. Det er synd, for jeg håpet vi kunne kjøre gjennom en del ting. Men i stedet måtte vi tenke på det trygge og gjøre det enkelt og skikkelig, sier Kenneth Gabrielsen.

RUTINE: Guro Nestaker og Maja Jakobsen var begge tilbake mot Aker og kunne sette seg på bussen tilbake til Hamar med to poeng i bagasjen.

Guro Nestaker var tilbake etter over to måneder på sidelinjen. Maja Jakobsen var tilbake etter overtråkk mot Vipers – og dunket inn fem scoringer. I tillegg leverte Sara Rønningen en solid match.

– Guro har vært ute en stund og er litt kamprusten. Vi startet med Guro på midtbacken i dag. Guro skal ikke dra lasset nå, hun skal inn og gjøre en jobb for laget. Sara var vår desidert beste spiller. Hun sto opp bra, var trygg på avslutninger i angrep og skapte mye energi bakover, sier Gabrielsen, som ikke er i tvil om hva som var det viktigste:

Vi tok to poeng og er nærmere et sølv som henger høyest av alt vi gjør denne sesongen. Vi trenger ett poeng til for å være helt sikre, og det skal vi ta onsdag borte mot Tertnes, kommenterer Gabrielsen.

STERK INNSATS: Sara Rønningen leverte mye bra spill mot Aker.

Men først møter Storhamar Viborg i returkamp i kvartfinalen i Europa League. Den spilles søndag klokken 14.00. Torsdag skal Storhamar-spillerne ha en fysisk økt, fredag morgen er det håndballtrening i Boligpartner Arena før de reiser til Danmark. Viborg vant det første oppgjøret 33-31.

– Vi ønsker å være på vårt aller beste søndag, så får vi se hva det holder til. Det blir spennende. Klarer vi å komme opp på vårt toppnivå, er jeg sikker på vi kan gi Viborg kamp til døra og gjerne også stikke av med avansement, sier Kenneth Gabrielsen.

SPENT: Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen og Storhamar reiser til Danmark fredag. Søndag møter de Viborg i returkamp i kvartfinalen i Europa League.

KAMPFAKTA
Aker – Storhamar 25-30 (15-13)

Rema 1000-ligaen
Storhamar: Sofie Ege Grønlund, Eli Marie Raasok – Susanne Liberg Amundsen 2, Lone Sandvik, Elinore Johansson 3, Ane Cecilie Høgseth 3, Sara Rønningen 2, Maja Jakobsen 5, Kristin Venn 1, Jeanett Kristiansen 2, Andrea H. Moen, Betina Riegelhuth 4, Anniken Obaidli 6, Guro Nestaker, Emilie Hovden 2.
Toppscorer Aker: Marthine Svendsberget 7
Utvisninger: Aker 2×2 min, Storhamar 4×2 min
Dommere: Vegard Kalleløkkebakken og Pål Valbjør
Tilskuere: 100 i Nadderud Arena