– Elinore sto frem og kriget både i forsvar og angrep – Storhamar

– Elinore sto frem og kriget både i forsvar og angrep

(Storhamar – Viborg 31-33) I Maja Jakobsens (31) skadefravær leverte forsvarskjempen Elinore Johansson (26) sin beste kamp i Storhamar-trøya i angrep.

Maja Jakobsen tråkket over mot Vipers og rakk ikke kampen mot Viborg lørdag kveld. Dermed var det duket for mye spilletid på forsvars-eksperten Elinore Johansson i angrep. Johansson viste mye bra spill og satte inn tre scoringer.

– Jeg synes Elinore spilte en veldig god kamp, både fremover og bakover. Hun tar steg for steg. Det er ett steg i riktig retning hver gang hun spiller, synes jeg. Så jeg er veldig stolt av Elinore i dag. Hun sto frem og kriget både i angrep og i forsvar. Veldig kjekt å se henne, sier Anniken Obaidli.

Johansson selv var fornøyd med det hun viste fremover.

– Var det din beste kamp i Storhamar-trøya fremover på banen?

– Den beste offensivt ja. Det er herlig når det løsner litt. Men jeg er ikke fornøyd med det jeg leverte bakover på banen. Vi fikk kjørt oss litt mot Viborgs venstrebacker. Men selv om vi tapte, er det viktig å ta med seg det positive fra denne kampen. Jeg synes vi var dyktige, og det var en kul match, sier Elinore Johansson.

– Jeg følte vi tok kommandoen litt fra start og fikk dem der vi ville ha dem. Vi vet de kontrer mye, så vi prøvde å være kyniske i angrep så de ikke skulle få de kontringene. Det var kult at det var så mye folk i hallen. Det gjorde det enklere for oss å spille. Dessverre hadde vi litt stang ut på slutten av kampen. Vi har absolutt et godt utgangspunkt før returkampen, sier Elinore.

JEVNT: Anniken Obaidli og Tonje Enkerud møtes igjen i Danmark neste søndag.

Storhamar – Viborg (31-33 (19-18)
Europa League, kvartfinale:
Storhamar: Sofie Ege Grønlund, Eli Marie Raasok – Lone Sandvik, Ane Cecilie Høgseth 3, Susanne Amundsen, Maja Jakobsen, Kristin Venn 2, Sara Rønningen 2, Andrea Moen, Monika Bruce, Mathea Enger, Jeanett Kristiansen 5, Betina Riegelhuth 5, Anniken Obaidli 10, Emilie Hovden 2
Toppscorer Viborg: Lærke Nolsøe Pedersen 9
Utvisninger: Storhamar 2×2 min. og Viborg 4×2 min.
Tilskuere: 1624 i Boligpartner Arena