Den hjemvendte hockeyproffen blir en del av håndballstaben: – Har inntrykk av at jeg blir litt potet – Storhamar

Den hjemvendte hockeyproffen blir en del av håndballstaben: – Har inntrykk av at jeg blir litt potet

Innimellom treninger og kamper skal ishockeyspilleren Adrian Saxrud Danielsen (29) jobbe på håndballkontoret hos Kamilla Sundmoen & Co.

Adrian Saxrud Danielsen forlot Storhamar Hockey i 2015. De to siste sesongene har han spilt for engelske Sheffield Steelers. Han har også vært innom Herlev Eagles, Stjernen, Tingsryds, Lillehammer og Innsbruck. Nå er backen altså tilbake i Hamar. 29-åringen skal ikke bare spille hockey. Han skal også fullføre bachelorgraden i Sports Management. Det eneste han mangler er praksisen, og den skal han ta hos Storhamar Håndball Elite.

PRAKSIS: Adrian Saxrud Danielsen går en innholdsrik høst i møte som hockeyspiller. I tillegg skal han i praksis hos Kamilla Sundmoen og Storhamar Håndball Elite.

– Det blir til at jeg kommer hit etter trening, og det blir litt også på kveldstid. Den tida jeg har til rådighet skal jeg bruke her, sier Saxrud Danielsen, som i første omgang skal være hos Storhamar til jul.

Les også: Mistet husnøkkelen i Mjøsa – måtte klatre inn i leiligheten

– Jeg kjenner hockeyen godt da, så jeg følte ikke det var så mye mer å hente ut derfra. Jeg hadde lyst til å prøve en annen idrett. Storhamar Håndball Elite er jo en klubb som vokser hvert år. Nå er det Champions League. Det er kjempekult – og det er en stor utfordring for hele organisasjonen egentlig. Det var noe som fristet å være med på. Og det ligger jo vegg i vegg med hockeyhallen, så det er bare å tusle bort. Da slipper jeg å kaste bort mye tid på reising og sånn, sier Adrian, som spilte litt håndball i Storhamar selv da han var liten.

Les også: Moa fødte i juni – så lenge tror forsvarskjempen det er til hun er kampklar

Han vet han går en hektisk høst i møte, men det liker han.

– Jeg har litt inntrykk av at jeg blir litt potet. Og det er jo kjempebra, for da får jeg prøvd meg på alt mulig. Nå til å begynne med skal jeg ha litt fokus på de frivillige funksjonærene rundt de nye reglene som følger med Champions League. Det blir mye for funksjonærene å sette seg inn i, så jeg skal hjelpe dem med det. Også skal jeg være med litt på marked og økonomi, og litt på arrangementer generelt, sier Adrian.

GLEDER SEG: Adrian Saxrud Danielsen gleder seg til å være potet hos Kamilla Sundmoen og Storhamar Håndball Elite.

Daglig leder i Storhamar Håndball Elite, Kamilla Sundmoen, er veldig glad for at hockeyspilleren tok kontakt og spurte om å ha praksis hos håndballklubben som spiller sin første sesong i Champions League.
– Da Adrian tok kontakt, tenkte jeg at det passer perfekt den høsten her. Vi har mye vi skal gjøre, og jeg tror det blir en bra praksisperiode for Adrian. Det å få være være med i Champions League, da får du det ypperste av det vi kan oppleve innen klubbhåndballen i hvert fall. Det blir mye å sette seg inn i – og mye gøy, forhåpentligvis, sier Sundmoen.