Brennhet sesongstart – og Champions League-debuten nærmer seg: – Det blir intensivt – Storhamar

Brennhet sesongstart – og Champions League-debuten nærmer seg: – Det blir intensivt

Søndag er det endelig sesongstart. Den første uka byr på kvalitetsmotstand: Byåsen, Molde og Metz.

Seriestarten nærmer seg med stormskritt. Første kamp i Rema 1000-ligaen er borte mot Byåsen søndag. Tre dager senere kommer Molde til Hamar – og neste søndag debuterer Storhamar i Champions League borte mot franske Metz.

– Det blir kult. Etter en tøff oppkjøring, er det alltid herlig å komme i gang med de kampene som teller. Det er jo det man trener for. Det kommer til å bli intensivt, men det skal bli veldig moro også, sier Storhamar-spiller Elinore Johansson.

Gleder seg: Elinore Johansson.

Storhamar spilte tre treningskamper i Danmark i sommer, mot Viborg (seier 27-20), Metz (tap 32-35) og Ikast (tap 22-32). I tillegg var Storhamar med i Skjærgårdslekene der de slo Fredrikstad 29-23 i finalen. Siste kamp før seriestart var forrige ukes treningskamp mot Follo der Storhamar vant 38-25.

– Vi blir mer og mer samspilt, så jeg synes laget ser bra ut – om alle holder seg skadefri, bank i bordet. Vi får være flinke til å ta vare på oss selv, og gjøre det som må til for å ta vare på kroppen, sier Johansson, som synes det er fint å åpne mot tøff motstand.

Les også: Billetter til seriekampen mot Molde kjøper du her

– Det blir litt samme start som i kampene vi hadde i sesongoppkjøringen. Vi kjørte bare rett på, og jeg synes det var bra. Vi møtte jo Byåsen i Skjærgårdslekene, og jeg vet de har gode skyttere og bra potensial i laget. De fikk kanskje ikke ut det mot oss sist, for da gjorde vi en av våre bedre kamper. Så det blir spennende. De har gode spillere, sier Elinore.

SEIER: Storhamar slo Follo 38-23 i siste kamp før seriestart. F.v: Olivia Löfqvist, Mathea Enger og Tina Abdulla.

Er det et annerledes Storhamar-lag enn det vi så i fjor?

– Vi har fått inn nye spillere med andre kvaliteter. I tillegg har vi endret litt på konseptet vårt og utviklet et nytt forsvarsspill og sånt. Så ja, jeg synes det er annerledes, sier Elinore.

Hun gleder seg til å spille Champions League. Første motstander Metz var i Final Four forrige sesong og tapte semifinalen mot Vipers.

Les også: Ane signerte langtidskontrakt

– Champions League blir spennende å få på CV’en. Jeg har alltid hatt et mål om å spille internasjonal håndball, og å få spille i Champions League har så absolutt vært et mål. Det skal jeg ikke stikke under stolen. Jeg har spilt europacup, men Champions League har jeg aldri spilt, så det blir veldig kult, sier Elinore Johansson.

Storhamars trønder Kristin Venn mener Byåsen fort kan bli vanskeligere å møte i seriepremieren enn i Skjærgårdslekene.

– Jeg tror Byåsen kommer til å ha stigning fremover. Vi møtte dem i Skjærgårdslekene, og da vant vi ganske klart. Jeg vil tro at vi møter et annet Byåsen-lag 4. september. Det starter med et smell, og det er jo bra. Vi skal Champions League, så det er bare å hoppe i det, sier Venn.

SPENT: Søndag skal Kristin Venn tilbake på gamle trakter når Storhamar møter Byåsen i seriepremieren.

Den EM-aktuelle kantspilleren synes ting ser bra ut i Storhamar-leiren nå som det nærmer seg seriestart.

– Det har vært god matching, og det synes jeg er kjempebra. Vi har fått brukt tida kjempegodt, og jeg synes laget ser veldig bra ut nå. Det blir en veldig spennende med både Champions League og serien. Det blir mange kamper. Vi er kanskje litt få med cirka to spillere på hver posisjon, så det gjelder å holde seg skadefri, sier Kristin Venn.