Den store strekduellen: Høgseth mot Løke: – Hun har alltid vært et forbilde – Storhamar

Den store strekduellen: Høgseth mot Løke: – Hun har alltid vært et forbilde

I fjor ble Storhamars strekspiller Ane Cecilie Høgseth (21) sammenlignet med Larviks strekveteran Heidi Løke (39). I kveld møtes de i Larvik. Kampstart: 18.00.

I fjor høst ble Ane Cecilie Høgseth omtalt som «den neste Heidi Løke» VG presenterte Norges største håndballtalenter. «Hun har nemlig mange av de samme angrepskvalitetene, i tillegg til en suveren fysikk med hennes 180 centimeter. Toveisspiller som ble spennende å se i hardtsatsende Storhamar etter overgangen fra Aker», skrev VG om Høgseth.

Heidi Løke forlot Larvik i 2011. Etter opphold i Györ, Storhamar og Vipers er hun tilbake i Larvik. Hun har 801 scoringer på 226 landskamper.

– Heidi Løke har vært en forbilde for meg i mange år. Hun er en utrolig god håndballspiller og har vært dominerende lenge. Hun er veldig vanskelig å spille mot, sier Ane Cecilie Høgseth, som nylig ble tatt ut på A-landslaget til Golden League i Danmark.

– Har du noen likhetstrekk med Heidi Løke?
– Jeg har hørt at vi ligner litt. Hun er helt rå med begge hender, og er helt rå til å bevege seg i rom. Kanskje er vi litt like på vendinger. Jeg har sett mye på Løke og har prøvd å bruke det på en måte så jeg blir bedre, svarer Ane, som mener Larvik har et solid lag i år.

– Det blir spennende. De har fått inn flere nye spillere. Jeg synes laget de hadde i fjor var bra. Nå har de forsterket seg ytterligere, sier Ane Cecilie Høgseth. I tillegg til Løke, er også Amanda Kurtovic tilbake i Larvik.

SPENNENDE DUELL: Ane Cecilie Høgseth (t.v) tipper det blir en tøff kamp mot Heidi Løke (her avbildet da hun var Storhamar-spiller) onsdag kveld.

Les også: Nå kan du sikre deg billetter til de to første kampene i Champions League

Etter to kamper i Rema 1000-ligaen står Storhamar med seier mot Byåsen og tap mot Molde. Larvik har innledet sesongen med seier over Aker og tap mot Vipers.

– Jeg føler vi har fått ut mer av potensialet vårt, og vi må gjøre alt vi kan for å forsterke det som var bra mot Aker inn i Storhamar-kampen – for vi jobber som et lag og det er da vi er best. Vi skal gi Storhamar en tøff kamp, sier Larvik-spiller Mie Elen Rakstad til klubbens hjemmeside.

Storhamar-kaptein Maja Jakobsen tror ikke det blir lett å møte Larvik på bortebane.

– Det blir en ny tøff kamp. Larvik er vesentlig forsterket og vant klart i forrige kamp mot Aker. Så det blir absolutt en tøff kamp onsdag, sier Jakobsen.

Kampstart onsdag er kl. 18.00. Kampen kan du følge direkte på h-a.no og på TV2 Play.

Nøkkelfakta om Larvik:

Eirik Haugdal og hans Larvik-mannskap kom akkurat utenfor sluttspillstreken i fjor, men reddet plassen på elegant vis i playoff mot Tertnes og Aker. Foran denne sesongen er det store utskiftninger i troppen. Bredden blir litt dårligere, men kvaliteten heves betraktelig. Heidi Løke og Amanda Kurtovic flytter hjem til nabobyen Sandefjord og trekker nok en gang i Larvik-trøya. Som innpiskere i treningshverdagen for de unge jentene i klubben, kunne Larvik ikke ha fått en bedre målestokk enn disse to legendene i norsk håndball. Spørsmålet er hva det holder til? I klassisk Haugdal-stil er han forsiktig med ambisjonene, men vi er ganske sikre på at det blir sluttspill denne gangen for Larvik.  Maja Sæteren er en spennende spiller. Det samme er Larviks nye målvakt Eli Skogstrand.

Nye spillere:

 • Marianne Haugsted – Oppsal
 • Heidi Løke – Vipers
 • Amanda Kurtovic – Dunarea Braila
 • Eli Skogstrand – Tertnes
 • Polina Gencheva – Sandefjord

Spillere i avgang:

 • Tuva Muffetangen – Oppsal
 • Sofie Løwe – Oppsal
 • Helene Voss Sanner – Molde
 • Anette Sundfær – Follo
 • Victoria Solli Berg – Lugi
 • Trine Bronsta – Glassverket
 • Tiril Merg – Lagt opp
 • Tonje Berglie – Lagt opp
 • Alma Hasanic – Prøver å legge opp
 • Esmeralda Fetahovic
 • Alvilde Riiser Hegge

Hovedtrener: Eirik Haugdal (fra juni 2021). Assistenttrener: Ketil Arntzen (fra august 2021)