– Vi skal glede oss og ikke ha så mye fokus på prestasjon og ditt og datt, for da tror jeg prestasjonen blir god, sier Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen før kveldens Champions League-kamp mot Lokomotiva Zagreb.

– Det er første hjemmekamp i Champions League. Det er stort klubben og for spillerne. Det er rett og slett stort å få lov til å være med i det gjeveste selskapet. Jeg har tro på en god kamp – og håper på mange tilskuere. Vi innad i laget og trenerapparatet ønsker å steppe opp et par hakk fra det vi har levert den siste uka, for det er vi ikke helt fornøyd med. Nå dreier det seg om å slippe seg løs, nyte øyeblikket og kline til, sier Gabrielsen.

Les også: Guro og Sofie på rekruttlandslaget

HISTORISK: Line Ellertsen og Storhamar spiller sin aller første hjemmekamp i Champions League.

Lokomotiva Zagreb tapte 27-31 hjemme mot Rapid Bucuresti i sin første Champions League-kamp sist helg. Klara Bitic og Stela Posavec ble toppscorere for Lokomotiva Zagreb med seks scoringer hver.

– Vi møter et robust fysisk lag som spiller mye på grensa. De er knalltøffe i duellene i forsvar – og kollektivt er de veldig bra. Ut fra det lille vi har sett fra kampene deres i Kroatia virker det å være en veldig sterk moral i laget. Den moralen må vi matche. Angrepsmessig spiller de annerledes enn her i Skandinavia. De trykker og trykker på, og det blir uvante bevegelser for oss. For å slå dem må vi bruke fysikken vår på 100 prosent hele tida, ikke på 90. Det er duell på duell hele tiden, så det blir sjelden fred å få i forsvar. Vi skal gå til verket med hud og hår og angripe kampen på beste måte, sier Kenneth Gabrielsen.

VIKTIGE BRIKKER: Anniken Obaidli og Maja Jakobsen.

Storhamar kommer fra uavgjort mot Larvik (29-29) onsdag, sist helg ble det tap borte mot Metz (22-31) i første Champions League-kamp, og noen dager før det ble det tap hjemme mot Molde (33-36).

Les også:

– Det er fine mekanismer i laget når det butter i mot. Da jobber alle litt hardere, og da kommer vi ut av det på en god måte. Det viktigste er å finne en flytsone som vi trives i og ikke jage for mye etter prestasjonene. Alle har ikke danset de rette trinnene, så vi er ikke helt samstemt. Men jeg finnes ikke bekymra, sier Kenneth Gabrielsen.

Maja Jakobsen har vært i Storhamar i en årrekke. Hun ser frem til kveldens historiske kamp i Boligpartner.

– Det kommer til å bli kjempegøy. Jeg håper på masse folk i hallen, og at det blir en bra opplevelse, sier Jakobsen.

Har du ennå ikke sikret deg billett? Kjøp HER

Bakspilleren sier hun tidligere ikke har tenkt veldig mye på om hun kunne få oppleve å spille Champions League med Storhamar. Grunnen er at Vipers har vært så solide de siste årene.

– Jeg har faktisk ikke tenkt så mye på det. Norge har hatt én plass, og Vipers har vært så suverene. Jeg tenkte litt at det ikke var sikkert vi klarer å komme til Champions League innen jeg har lagt opp, sier Maja.

Hun er klar på at spillerne må ta med seg mye av det som ble levert i andreomgangen borte mot Metz søndag.
– Vi må ta med oss mye av det vi gjorde i andreomgang, det var ganske bra. Zagreb er et vanskelig lag å spille mot. Vi må gi guts og være på 100 prosent hele tida. Vi må stå opp i forsvar, for i Champions League er det bare gode lag og tøffe kamper.