Ane må trolig opereres: – Er selvfølgelig veldig lei meg, men jeg kan ikke gjøre noe annet enn å tenke fremover – Storhamar

Ane må trolig opereres: – Er selvfølgelig veldig lei meg, men jeg kan ikke gjøre noe annet enn å tenke fremover

Ane Cecilie Høgseth (22) skal mest sannsynlig under kniven for en ankelskade og spiller ikke flere kamper denne sesongen.

Strekspilleren fikk en smell i ankelen i Champions League-matchen borte mot Lokomotiva Zagreb 4. februar.

Etter å ha blitt undersøkt med ultralyd, ble det ikke avdekket noe alvorlig. Ane spilte søndagens Champions League-kamp mot Metz, men var ikke med mot Fana onsdag.

Ane var på MR- og røntgenundersøkelse fredag. Nå blir det trolig operasjon og cirka tre måneder på sidelinjen for strekspilleren. Kommende A-landslagssamling, NM-sluttspillet, serieinnspurten, Champions League-kampene mot Odense og sluttspillet ryker dermed for Høgseth.

Det er syndesmoseligamentet som har røket i ankelen

– Jeg er selvfølgelig veldig lei meg, men jeg kan ikke gjøre noe annet enn å tenke fremover og på hvilke muligheter jeg har nå. Jeg er takknemlig for at jeg har så god støtte rundt meg. Så vet jeg at jeg skal komme bedre tilbake – og den motivasjonen er jeg veldig glad jeg har, sier Ane.

PÅ SIDELINJEN: Ane Cecilie Høgseth lover å komme kraftig tilbake etter skaden.

22-åringen sier hun er veldig takknemlig for støtteapparatet hun har rundt seg – og sier hun skal være med og støtte Storhamar fra sidelinjen.

– Jeg er heldig som har et veldig godt støtteapparat rundt meg, og jeg vil den første tiden være i Oslo og trene på Olympiatoppen med oppfølging fra dem og klubbfysioterapeutene Kjersti (Gundersen) og Mia (Sterud). Deretter blir det å være med mer på håndball trening og trappe opp. Jeg kommer absolutt til å være rundt laget de neste månedene og støtte så best jeg kan. Jeg håper jeg kan få bidratt med det jeg kan fra sidelinjen og gleder meg til å møte jentene igjen. Jeg tror det vil være utfordrende å sitte å se på i starten, samtidig begynner jeg å akseptere det faktum at sånn er det nå. Jeg skal gjøre mitt aller beste for å bruke disse tre månedene til å komme tilbake enda bedre enn før, sier Høgseth.