Storhamar tapte semifinale-thriller mot Sola: – Alt er litt for veikt i dag – Storhamar

Storhamar tapte semifinale-thriller mot Sola: – Alt er litt for veikt i dag

(Storhamar – Sola 26-29) Storhamar er ute av NM etter å ha tapt med tre mål mot Sola i semifinalen.

– Det er først og fremst en tøff kamp, en jevn kamp. Det er mange marginer som vi ikke har med oss i dag, synes jeg. Gode prestasjoner i begge ender av banen av Sola. De står bra bakover. Vi har jobba ganske hardt med å utnytte det, men vi klarer ikke å få det helt til. Vi får ikke helt rytme på det. De får stå og gi oss litt juling. Det er Guds lykke at Guro (Nestaker) treffer brukbart en periode der. Honnør til Sola som tok det. Alt er litt for veikt idag, synes jeg. Så da taper vi, sa Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen til TV2 etter kampen.

Lagene fulgte hverandre gjennom hele førsteomgang, og Sola ledet 15-13 ved pause.

Litt over midtveis i omgangen fikk Mia Zschocke rødt kort.

– Sola er bra. Vi er litt sent ute i duellene. I angrep går det for mye på tvers, så vi har litt å prate om nå, sa Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen til TV2 i pausen.

TAPTE: Anniken Obaidli og Storhamar tapte NM-semifinalen mot Sola.

Ti minutter ut i andreomgang ledet Sola 21-19. Etter halvspilt omgang ledet Sola 24-21. Med ti minutter igjen å spille var Storhamar to mål bak – 24-26.

Sofie Ege Grønlund hadde noen viktige redninger da Storhamar jobbet hardt for å nå igjen Sola. Hun hadde en redningsprosent på 56.
Etter 53 minutter ledet Sola 26-25, og det ble noen fryktelig spennende sluttminutter. Fire minutter før slutt utliknet Storhamar til 26-26.

Sola ledet 28-26 med to minutter igjen å spille og vant altså 29-26.

– Akkurat nå så er vi veldig skuffa. Vi føler at vi setter oss i denne posisjonen, vi kan bedre enn det her, og da blir det ekstra surt at vi ikke klarer å snu det ordentlig. Vi hadde sjansen mange ganger. Så er bare veldig skuffa, sa Guro Nestaker til TV2.

– Vi går på noen ting i forsvar der som vi har snakka om, og det blir vanskelig å få spilt vårt spill fremover. Vi er glad i å kjøre fart, og det blir vanskelig når vi ikke får satt det bakover, kommenterte Anniken Obaidli.

KAMPFAKTA:
Storhamar 26 (13)
Sola 29 (15)

Storhamar: Sofie Ege Grønlund, Eli Marie Raasok – Susanne Liberg Amundsen, Marthine Svendsberget, Elinore Johansson 2, Kristin Venn 4, Tina Abdulla 3, Monika Bruce, Moa Fredriksson, Olivia Löfqvist 1, Mathea Enger, Line Ellertsen 2, Anna K. Jacobsen, Anniken Obaidli 7, Mia Zschocke, Guro Nestaker 7.
Toppscorer Sola: Live Rushfeldt Deila 8
Utvisninger: Storhamar 4×2 og ett rødt kort, Sola 3×2 min
Dommere: Christoffer Fjeldskår og Tim Fjellvang