Slik går det med Ane etter skaden som ødela resten av sesongen – Storhamar

Slik går det med Ane etter skaden som ødela resten av sesongen

– Humøret er bare blitt bedre og bedre, sier Ane Cecilie Høgseth (21). En ankelskade gjorde at resten av sesongen røk, men strekspilleren er lagt mer optimistisk nå enn for noen uker siden.

Strekspilleren fikk en smell i ankelen i Champions League-matchen borte mot Lokomotiva Zagreb 4. februar. Det var en skade på syndesmoseligamentet i ankelen. Høgseth ble operert i slutten av februar.

Nylig snakket hun med en ortoped om planene for opptreningen fremover. Og det ser lovende ut.

– Jeg har fått beskjed om at jeg kan begynne å belaste beinet mer. Jeg har en god gåskinne, og jeg kan nå tråkke mer ned i skinna. Den første uken etter operasjonen kunne jeg bare belaste beinet 15 prosent. I neste uke kan jeg ta av skinna og gå i vanlige sko. Jeg har lite smerte nå, men jeg kjenner jo litt hvis jeg tester litt. Men det er ikke i nærheten av hva det var før operasjonen, sier Ane, som også så vidt har begynt å sykle.

SER FREMOVER: Ane Cecilie Høgseth gleder seg til dagen hun kan trene med laget igjen.

Hun får tett oppfølging av det medisinske apparatet ved Olympiatoppen på Sognsvann i Oslo. Hun er hos fysioterapeut og fysisk trener.

– Det tar tid å lege dette, og målet er at ankelen skal fungere bra i håndball. Så jeg bruker tiden godt. Jeg kan ikke kjøre bil, for ettersom jeg ikke kan belaste beinet så mye – får jeg ikke bremset, humrer Ane.

Hun synes selvsagt det var tungt å få en slik skade rett midt i serieinnspurten. Hun går også glipp av Champions League, sluttspillet og landslagssamlinger.

– Humøret er bare blitt bedre og bedre. Det er deilig å sykle igjen og gjøre mer med beinet. Da går tiden fortere. Jeg har trent overkroppen og venstrebeinet bra. Og nå som jeg kan begynne å belaste venstrebeinet litt mer, ser jeg at det går fremover, sier Høgseth.