Har vært i Storhamar siden 2008 – nå legger hun opp: – Så ikke for meg jeg skulle bli så lenge på Hamar – Storhamar

Har vært i Storhamar siden 2008 – nå legger hun opp: – Så ikke for meg jeg skulle bli så lenge på Hamar

Stine Lidén (34) kom til Storhamar som 19-åring. Nå har Stine, som nylig ble mamma igjen, bestemt seg for å legge opp.

Annonsen sponses av:

Keeperen har kontrakt med Storhamar ut sesongen. Hun har ikke vært på banen siden i fjor vinter fordi hun har vært gravid. Forrige lørdag ble Stine og samboeren Nicklas foreldre igjen – til Philip.

Nå forteller Stine at hun legger opp. Bare Kamilla Sundmoen har flere sesonger på Storhamars A-lag, hun var der i 19 år.

– Ja, nå har jeg bestemt meg for å legge opp. Jeg har hatt 14 fantastiske sesonger i Storhamar. Nå har jeg to barn og blir snart 35 år, så jeg har lyst til å prioritere annerledes. Det er riktig tidspunkt for meg å gi seg nå. Men jeg er stolt over å ha vært en av bærebjelkene og kontinuitetsbærerne på Storhamar, sier Stine, som kom til klubben før 2008/2009-sesongen.

Delta i publikumsundersøkelse og vær med i trekningen av signert drakt

BÆREBJELKER: Denne kvartetten har mange Storhamar-kamper bak seg. Fra venstre: Stine Lidén, Maja Jakobsen, Betina Riegelhuth og Moa Fredriksson.

– Hvorfor havnet du i Storhamar?

– Jeg spilte i Fjellhammer og møtte Storhamar i serien. Vi fikk null poeng og rykka ned. Tjugum som sto for Storhamar hadde plukka ut meg til å ta over for henne. Det syntes jeg var så stas. Det sto mellom Storhamar og andre klubber. Akkurat da så jeg ikke for meg at jeg skulle bli så lenge på Hamar. Jeg tenkte kanskje en to- eller treårskontrakt. Men jeg trivdes så godt her, og jeg har hatt hele mitt voksne liv på Hamar. Alle vennene mine bor her også. Det er en grunn til at det heter «Storhamar-familien». Det gjelder flere spillere enn meg, det er mange som har blitt på Hamar. Det er noe eget med byen, sier Lidén.

Lørdag offentliggjorde lagkaptein Moa Fredriksson at hun legger opp. I likhet med Moa klarer ikke Stine å plukke ut ett høydepunkt fra en lang karriere i Storhamar.

– Det er vanskelig etter så mange år. Jeg husker helt i starten hvor stort det var å spille europacup. Da var Anja (Hammerseng-Edin) og Heidi (Tjugum) her. Det var litt stas å være så ung og få være med på det. Jeg husker også godt ettmålsseieren over Bietigheim, der vi scoret i siste sekund. Første gang vi spilte cupfinale var stort, det samme var det å vinne med 11 mål mot Vipers. Noe annet var turen til Kypros og europacup. Vi vant med 30 mål hjemme og reiste nedover med bare 8-9 spillere og vant komfortabelt, sier Stine, som har fire bronse i serien, fire seriesølv og to NM-sølv.

MANGE GODE MINNER: Stine Lidén legger opp. Her sammen med Moa Fredriksson, som også gir seg etter sesongen.

Keeperen sier hun vil være i håndballmiljøet fremover og se kamper. Kanskje blir hun trener om noen år.

– Ja, jeg vil jo det, håndballnerd som jeg er. Så får vi se da etter hvert hva som skjer. Det er det ingen fasit på. Nå skal jeg leve familielivet. Jeg har vært med litt som keepertrener på Storhamars 1. divisjonslag denne sesongen sammen med Heidi Tjugum, sier Stine.

Kamilla Sundmoen sier dette om keeperen som nå takker av:

– Stine har vært en kontinuitetsbærer i laget og en fantastisk keeper med en utrolig spilleforståelse. Hun er veldig håndballsmart. Hun ble etter hvert så erfaren at hun visste hvor alle spillere skjøt. Hun er enormt god på statistikk, sier Sundmoen.

BLITT HAMARSING: Stine Lidén har slått seg ned på Hamar.