Mathilde etter Storhamar-debuten: – Jeg er overraska over hvor samspilte vi var – Storhamar

Mathilde etter Storhamar-debuten: – Jeg er overraska over hvor samspilte vi var

(Storhamar – Byåsen 35-23) Storhamar ledet 20-11 ved pause og vant til slutt 12 mål i sesongens første treningskamp mot Byåsen.

Storhamar ledet 6-5 etter ti minutter og 11-8 etter 20 minutter. Så rykket Storhamar fra i målprotokollen. Etter 25 minutter var Storhamar i ledelsen 17-10, og ved pause var stillingen 20-11.

Storhamar fortsatte med mye godt spill etter pause. Etter halvspilt andreomgang ledet Storhamar 28-17 og vant altså matchen 35-23.

– Det var en fin første kamp. Det var overraskende mye bra. Det var stor glød hos spillerne, det var rått. Når vi får opprettholdt dette her i ukene frem til seriestart, tror jeg vi kommer til å stå veldig godt rusta, sier Kenneth Gabrielsen.

– Det var veldig mange gode prestasjoner i kampen. Eli (Marie Raasok) kom godt inn i det og redda en haug hundreprosentsjanser i førsteomgang. Da hun redda, fikk vi orden på forsvaret. Siste del av førsteomgangen begynte forsvaret å ligne litt. Det tar litt tid å bygge nye inn nye relasjoner der, sier Gabrielsen.

BANENS BESTE: Anniken Obaidli.

Anniken Obaidli fortsatte der hun slapp forrige sesong og banka inn ni fulltreffere. Hun ble kåret til banens beste.

Mathilde Rivas-Toft, Olivia Lykke Nygaard, Tonje Enkerud og Ingeborg Storbæk Monné er nye i årets A-stall og var med mot Byåsen. Mia Solberg Svele er den femte nye, men var igjen på Hamar på grunn av sykdom. Maja Jakobsen er gravid, mens Kristin Venn og Guro Nestaker foreløpig ikke er klare etter skader.

– Jeg synes det var fint over hele fjøla. Jeg synes det fløt overraskende bra. Jeg liker veldig godt det jeg så av de nye, sier Gabrielsen.

– Jeg er overraska over hvor samspilte vi var. Det gikk jo veldig bra, og det var gøy å komme i gang, sier Mathilde Rivas-Toft etter Storhamar-debuten.

Hun utdyper:

– Vi har ikke mange treninger sammen, så vi forventer at det skal bli bedre enn det her og. I første treningskamp pleier det kanskje å være litt feil og litt mer Hawaii, men jeg følte at ting var overraskende bra, så jeg håper ikke vi blir for positivt overraska over hvor bra det var. Vi må bare fortsette å trene på, sier Mathilde.

Tonje Enkerud spilte ni sesonger i Storhamar før to år i Viborg. Hun synes det er godt å være tilbake i Storhamar-trøya.

– Det er deilig å være tilbake. Nå har vi jo litt andre spillere enn vi hadde da jeg var her sist, Det er mer tempo, og det er det jeg liker, sier Tonje.

Storhamar skal trene på Tynset sammen med Byåsen fredag. Mandag reiser Storhamar til Svelvik på treningsleir, og der blir det kamper mot Molde, Follo og Sävehof.

– Nå har vi fått noen kampreferanser og skal begynne å jobbe mer med detaljer. Som jeg har vært inne på tidligere, så har spillerne veldig dedikasjon i det de driver med. De har et bra fokus. Vi er midt i en tung treningsperiode. Spillerne har nok slitne kropper, men de har en veldig lyst og glød. Det overskygger slitne kropper. Jeg synes vi vikk mange gode svar i denne kampen, sier Kenneth Gabrielsen.