– Faktisk så er det så enkelt som å nullstille – Storhamar

– Faktisk så er det så enkelt som å nullstille

Søndag leverte Storhamar en solid kamp hjemme mot ungarske Praktiker Vác i European League. Onsdag er det serien som gjelder når Romerike Ravens tar turen til Hamar.

Romerikingene kommer fra seier 30-28 borte mot Molde søndag.

– Dette er en viktig kamp som alle andre. Toppnivået til Ravens er bra. Det viste de sist i seieren mot Molde borte. Vi møter et lag som jeg mener har underprestert litt på totalen så langt denne sesongen. De har ferdigheter nok som tilsier at de skulle tatt mer enn syv poeng så langt denne sesongen, sier Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen.

Les også: Löfqvist etter kruttsterk kamp: – Starten ga oss selvtillit
Les også: Denne målvakten har signert for Storhamar

Midtukekamper i serien kan være vriene etter en helg med europacupkamp. Lørdag for halvannen uke siden slo Storhamar Nykøbing Falster borte i European League, men i seriekampen borte mot Byåsen få dager senere gikk det ikke helt på skinner.

– Hvordan skal dere unngå at dette ikke kommer til å skje også nå?

– Faktisk så er det så enkelt som å kunne nullstille. Det som skjedde på søndag er historie. Nå må vi angripe helheten av kampen råere enn mot Byåsen. Alle vi vet at det skal spilles et sted mellom 55-65 ballkontroller begge veier. Har vi disiplin og ydmykhet når det gjelder egen prestasjon, kommer vi til å være fornøyde etter kampen. Jeg har et sterkt ønske om at vi skal spille god Storhamar-håndball i lange perioder. Det kommer garantert noen dårlige perioder i løpet av kampen. De skal minimalisere til så korte perioder som mulig. Vi ønsker at vårt publikum skal være fornøyde med underholdningsverdien etter endt kamp, sier Kenneth.

I DYTTEN: Tina Abdulla og Storhamar får besøk av Romerike Ravens onsdag.

Tina Abdulla har satt inn 41 scoringer på 14 seriekamper. Hun sier dette før onsdagens besøk av Romerike:

– Det blir helt avgjørende å holde fokus oppe. Vi ser at alle kamper kan bli jevne når vi ikke spiller opp mot vårt beste. Så alle sammen er nødt for å tenke på arbeidsoppgaver. Vi må spille vårt spill, tillegg sette opp et tøft og godt forsvar. Ravens har gode spillere som aldri gir seg, så det blir ikke en lett match.

Les også: Onsdag betaler du det du har lyst til

– Hvordan jobber dere for å omstille dere fra European League til seriekamp?

– Gruppen jobber godt med å forstå viktigheten med å klare å omstille fra kamp til kamp. Alle spillerne har vært med på dette før – og vet at det kan være tøft å klare å holde fokus i hver kamp når de kommer så tett. Men samtidig er vi flinke til å minne hverandre på å ta én kamp om gangen, sier Tina.

Onsdag kl. 18.00: Storhamar – Romerike Ravens, billetter finner du i appen og på hjemmesiden