Ut på reise igjen – neste stopp Kroatia – Storhamar

Ut på reise igjen – neste stopp Kroatia

Fredag satte Storhamar seg på flyet igjen. Denne gangen går ferden til Kroatia og kamp mot Podravka Vegeta lørdag.

Storhamar reiste ved 09.30-tiden. Det blir en kort mellomlanding i København før de flyr videre til Kroatia.

Lørdagens motstander Podravka er fra Koptrivnica, litt nordøst for Kroatias hovedstad Zagreb. Podravka har startet gruppespillet i European League med uavgjort borte mot Praktiker Vác og seier hjemme mot Nykøbing Falster. Lagets toppscorer i European League (inkludert kvalifiseringskamper) er Tina Barisic med 25 fulltreffere.

PÅ FARTEN: Tina Abdulla og Storhamar er på vei til Kroatia og European League-kamp.

Dette tenker Tina Abdulla før lørdagens match:

– Jeg spilte mot Podravka da jeg var i Borussia Dortmund, men jeg er litt usikker på hvordan laget er nå i forhold til den gang. Det jeg husker er at de er et lag som kjemper helt til sluttsignalet går, et tøft og typisk balkansk lag med gode spillere, sier Tina Abdulla.

– Podravka spilte uavgjort mot Praktiker Vac, men slo altså Nykøbing. Hva synes du det sier om Podravka?

– Det sier jo litt at hver kamp lever sitt eget liv. For oss blir det viktig å holde fokus på oss selv, og utvikle vårt spill. Men vi har satt oss selv i en god posisjon og det tenker jeg at vi skal holde på.

KOSER SEG PÅ TUR: Her er Mia Solberg Svele og Ane Cecilie Høgseth avbildet da laget var i Danmark tidligere i år.

– Dere har to seire av to mulige i European League. Hva blir nødvendig å ta med seg fra de to første kampene i møtet med Podravka?

– Som jeg nevnte tidligere så skal vi ta med oss den selvtilliten vi har gitt oss selv ved å ta fire poeng i gruppespillet. Vi har godt tempo i laget noe jeg tror mange andre lag frykter nå. Så når vi klarer å sette forsvaret blir det mange gratis mål.

– Hva gjør dere når dere kobler av på flyplasser i forbindelse med bortekamper?

– Det spørs litt, når har vi ikke hatt så mye dødtid på flyplasser ennå. Men det blir fort kortspill og å prate med hverandre å få tiden til å gå.

– Rekker dere å få sett noe av byene dere er i?

– Det varier også, er det en kul by vi er i så tar vi gjerne en spasertur rundt i byen. Vi liker å prøve å se litt rundt når vi først har tid.

Lørdagens kamp har avkast klokken 16.00. Kampen kan du se på Handballkanalen. Les mer om det her: Her kan du se Storhamar i European League