Tidligere Vipers-trener og trippel Champions League-mester til Storhamar – Storhamar

Tidligere Vipers-trener og trippel Champions League-mester til Storhamar

Endre Fintland (31) har vært assistenttener både for Ole Gustav Gjekstad og Kenneth Gabrielsen i Vipers. Nå er han klar for Storhamar. – Et scoop, mener Gabrielsen.

Axel Stefansson blir ikke med i Storhamars trenerteam etter denne sesongen. Nå er erstatteren klar, og det blir Endre Fintland. Sørlendingen har en imponerende CV til bare å være 31 år.

Fintland var assistenttener i Vipers under Kenneth Gabrielsen i 2017/18-sesongen, så var han hovedtrener i Oppsal fra 2018 til 2020. Så var han tilbake i Vipers igjen fra 2020 til 2023. Da sammen med Ole Gustav Gjekstad hovedtrener.

Fintland har vært med å vinne Champions League tre ganger med Vipers, han har også fire seriemesterskap, tre NM-titler og tre sluttspilltitler.

Det siste året har han vært daglig leder i IK Våg. Fra sommeren av blir Fintland en del av Storhamars trenerteam.

FORNØYD: Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen mener det er et scoop for Storhamar å ha fått på plass Endre Fintland.

– Jeg er både stolt og ydmyk for at Endre velger å flytte i fra Kristiansand, for å være med å utvikle både laget og klubben. I tillegg vil de unge talentene i regi av WANG Toppidrett få tilgang til hans kompetanse. Vi har hatt dialog med Endre om dette i en lang periode. Vi får inn en kar som har en rå arbeidskapasitet, og han er faglig sterk på ekstremt mye, sier Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen.

– Vi var sammen om å vinne de første titlene til Vipers sesongen 2017/18. Til tross for sin unge alder har Endre allerede rukket å å være hovedtrener i Eliteserien, samt vært assistenttrener til Europas mestvinnende og beste trener Ole Gustav Gjekstad. Så dette er et scoop, som virkelig vil være med å utvikle både klubb, lag og enkeltspillere, sier Kenneth videre.

GJEKSTADS ASSISTENT: Her er Endre Fintland (t.h) på Vipers-benken en kamp mot Storhamar. T.v dommer Tom Larsen, og i midten Ole Gustav Gjekstad.

Endre Fintland flytter til Hamar til sommeren og ser frem til å gyve løs på jobben i Storhamar.

– Jeg har trivdes veldig godt her i IK Våg, så det var ingen lett beslutning å hoppe av det, men jeg kunne bare ikke si nei til Storhamar. Savnet etter å være med i topphåndballen ble stort, selv om jeg bare har vært borte fra det i én sesong, sier Endre Fintland.

– Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på det prosjektet og til å bli bedre kjent med alle der. Ettersom jeg har vært i Vipers, har jeg jo fulgt med på Storhamar siden de var vår nærmeste konkurrent. Jeg har stor tro på det de holder på med der oppe. Og jeg kjenner selvsagt Kenneth godt etter å ha jobbet med ham, så jeg vet hva jeg går til, sier Endre.