Solid kamp av Storhamar: Vant 42-30 mot Oppsal – Storhamar

Solid kamp av Storhamar: Vant 42-30 mot Oppsal

(Oppsal – Storhamar 30-42) Storhamar leverte en meget solid forestilling borte mot Oppsal onsdag kveld.

– Jeg er fornøyd. Jeg er ikke fornøyd med forsvarsspillet til dels i andreomgang, men det får vi bare akseptere. Vi gjorde mye bra i dag og hadde god kontroll. Det viktigste var egentlig starten av andreomgang slik at Oppsal ikke fikk noe trua på det. Jeg synes vi håndterte det på en fin måte. Det ble også en fornuftig fordeling av spilletid, så jeg er veldig fornøyd med kampen, sier Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen til TV2.

Det var en jevn start på matchen. Oppsal ledet tidlig 2-0, men Storhamar utlignet kjapt, og det var 2-2 etter fem minutter. Tre minutter senere ledet Storhamar 6-2. Da tok Oppsal timeout.

Storhamar ledet 10-3 etter 13 minutter. Oppsal slo tilbake og scoret tre på rappen, og etter 15 minutter ledet Storhamar 10-6. Storhamar svarte raskt og ledet 14-7 etter 18 minutter etter mye bra spill. 26 minutter ut i omgangen ledet Storhamar 19-11. Ved pause ledet Storhamar 20.13 etter en omgang der Storhamar var solide i etablert angrep.

Storhamar fikk en god start på andreomgang og ledet 25-15 fem minutter ut i omgangen. Etter 12 minutter ledet Storhamar 29-19. Maja Jakobsen kom innpå og fikk sine første minutter denne sesongen etter at hun ble mamma igjen i slutten av september i fjor.

SEIER: Mathea Enger, Susanne Liberg Amundsen, Mia Solberg Svele og Olivia Löfqvist kan reise hjem til Hamar med to poeng i bagasjen.

17 minutter ut i andreomgang ledet Storhamar 32-22 i en fartsfylt og underholdende kamp. Fem minutter før slutt ledet Storhamar 36-26 og vant altså 42-30.

Anniken Obaildi scoret ni mål på 11 forsøk og ble kåret til banens beste.

– Det var trøkk i hu i dag. Anniken var flink nå sist mot Podravka, men har hatt en litt tung periode. Men nå er hun på gang igjen, og det er godt å se, sier Kenneth til TV2.

Anniken selv var også fornøyd:

– Det var veldig mye tempo. Jeg synes vi spiller mye bra angrepsspill og får kjørt etter, men jeg synes også Oppsal spilte godt angrepsspill og presset oss veldig ofte, så absolutt en god kamp fra dem også, sier Anniken TV2.

– Jeg synes jeg ble spilt i gode situasjoner av jentene og fikk kjørt mye tempo, så en veldig gøy kamp, kommenterer Anniken videre.

Neste kamp for Storhamar er lørdagens hjemmekamp mot Fredrikstad klokken 18.00. Men det er mer håndball lørdag. Klokken 16.15 er det nemlig Moa Fredrikssons testimonialkamp. Velkommen skal du være.

Det nærmer seg også andre hjemmekamp i European League. Den er søndag 4/2 mot Podravka klokken 16.00. Billetter finner du i appen og på hjemmesiden.

KAMPFAKTA:
Oppsal – Storhamar 30-42 (13-20)
Storhamar:
Eli Marie Raasok, Olivia Lykke Nygaard – Susanne Liberg Amundsen, Ane Cecilie Høgseth 4, Maja Jakobsen 1, Mathilde Rivas-Toft 4, Kristin Venn 4, Tina Abdulla 6, Olivia Löfqvist 3, Mathea Enger, Mia Solberg Svele 5, Anna Klausen Jakobsen 2, Anniken Obaidli 9, Guro Nestaker 4
Toppscorer Oppsal: Nora Løken 5
Utvisninger: ingen
Dommere: Antonie Dale og Rebecca Skjold