Slik går det med Tonje – Storhamar

Slik går det med Tonje

Tonje Enkerud (29) røk korsbåndet rett før seriestart. Bakspilleren er godt i gang med opptreningen og jobber hardt for å komme tilbake.

Tonje Enkerud (29) skadet seg på treningen to dager før seriepremieren borte mot Romerike. Det ble konstatert at fremre korsbånd i det ene kneet var avrevet. Hun ble senere operert av Ove Talsnes på Elverum sykehus.

TUNGT: Tonje Enkerud var tilbake i Storhamar etter noen sesonger i Viborg, men var uheldig og røk korsbåndet rett før seriestart.

– Jeg ligger bra an og kjenner fremgang hele tiden. Jeg har god dialog med både fysisk trener (Marius Fauskerud) og fysio (Mia Rebecca Sterud) om treningen og perioden fremover, så det er stadig steg i riktig retning. Jeg var nylig på kontroll på Elverum sykehus, så det er godt å få enda en bekreftelse på at jeg er i rute i prosessen, sier Tonje.

Hun trener for tiden hardt for å jobbe seg tilbake.

– Dagene består av mye rehabilitering og nå fremover blir det mer styrke i tillegg til at jeg er i gang med litt løp, sier Tonje.

– Kjente du noe i kneet da?

– Jeg kjenner jo noe i kneet i enkelte øvelser, men det regna jeg med. Man må bare ta dag for dag og se hvordan kneet reagerer. Det kan være trening kneet reagerer på, så jeg må hele tiden ta vurderinger, sier Enkerud.

Hun synes den tøffeste perioden i skadeavbrekket var perioden fra skaden oppsto og frem til opereasjonen.

– Det var selvfølgelig kjedelig og tungt i starten. Man vet hvor lang tid det er ute, og at prosessen blir ensom og lang. Men etter operasjonen og fremgang i rehabiliteringen går det bedre og bedre, sier Tonje Enkerud.

Hun trener for seg selv, men holder kontakten med spillerne gjennom å stikke innom og se på treninger og kamper. Hun sier målet er å være tilbake til neste sesong:

– Det er fortsatt lenge til. Men jeg prøver å tenke på det jeg kan, og på treninga mi. Jeg tar uke for uke og prøver å ikke tenke så langt fram. Jeg føler at rehabiliteringsbiten går bra. Det er en lang prosess, og det er mange steg jeg skal gjennom. Jeg får treningsplaner fra fysio som jeg følger. Mengden øker fra plan til plan, sier Tonje.