Rundet 40 scoringer for andre kamp på rad – nå blir det bot til én spiller – Storhamar

Rundet 40 scoringer for andre kamp på rad – nå blir det bot til én spiller

(Storhamar – Fredrikstad 41-24) Storhamar spilte en meget god kamp hjemme mot Fredrikstad og vant med 17 mål.

Storhamar vant 42-30 borte mot Oppsal onsdag. Også lørdag kveld passerte Storhamar 40 scoringer da Fredrikstad var på besøk.

– Det er jo bra, for den som scorer det 40. målet får jo bot, så da blir det penger i botkassa, humrer Mathilde Rivas-Toft. Og den som scoret Storhamars 40. mål og må betale til botkassa var Olivia Löfqvist.

SOLID: Olivia Löfqvist scoret mål nummer 40, Tina Abdulla scoret åtte på ni forsøk og Line Ellertsen scoret tre på tre forsøk

Slik forklarer Rivas-Toft hvorfor Storhamar har putta så mange de to siste kampene.

– Det handler vel om at vi har fått til et bedre forsvar, så får vi løpt litt mer i de to siste kampene. Også er vi blitt flinkere til å sette ballen i mål, og det har vi jobba med, sier Mathilde videre.

– Vi kom jo litt trått ut, synes jeg. Vi lå under 4-1. Men så fikk vi justert litt, og jeg føler vi fikk kontroll i forsvar. Vi fikk kontroll på det vi prata om ville komme. Vi gikk også ganske bra flyt i angrepsspillet etter hvert. Vi hadde noen perioder der det var litt dårlig, men vi klarte å snu om,

Det var nemlig gjestene Fredrikstad som kom best i gang i Boligpartner Arena lørdag kveld. Østfoldingene ledet 4-1 etter syv minutter. Etter 15 minutter var Storhamar i ledelsen for første gang, med 7-6. Og den ga de aldri fra seg.

Storhamar leverte mye bra spill og gikk til pause med ledelse 17-11.

I andreomgang ledet Storhamar 24-15 etter ti minutter. Ved halvspilt omgang ledet Storhamar 29-17. Hjemmelaget vartet opp med mye godt spill, og det var mange gode enkeltprestasjoner. Storhamar vant kampen 41-24.

Anniken Obaidli ble toppscorer med 10 fulltreffere på 11 skudd. Tina Abdulla scoret på åtte av ni skudd og ble kåret til banens beste. Det var flere treffsikre på Storhamar. Olivia Löfqvist scoret på fire av fire, Kristin Venn på tre av tre og Line Ellertsen på tre av tre.

Olivia Lykke Nygaard og Eli Marie Raasok leverte hver sin gode omgang i mål, med redningsprosent på henholdsvis 41 og 40.

KAMPFAKTA
Storhamar – Fredrikstad 41-24 (17-11)
Storhamar:
Olivia Lykke Nygaard, Eli Marie Raasok – Susanne Liberg Amundsen 1, Ane Cecilie Høgseth 1, Mathilde Rivas-Toft 6, Kristin Venn 3, Tina Abdulla 8, Olivia Löfqvist 4, Mia Solberg Svele 3, Line Ellertsen 3, Anna Klausen Jacobsen 3, Guro Nestaker 3
Toppscorer Fredrikstad: Karoline Syversen 6
Dommere: Pål Alexander Valbjør og Vegard Klokk Kalleløkkebakken
Utvisninger: Storhamar 1×2 min, Fredrikstad ingen