Andrea før kampen mot Storhamar: – Er jo ikke dagligdags å spille mot faren sin – Storhamar

Andrea før kampen mot Storhamar: – Er jo ikke dagligdags å spille mot faren sin

I kveld tar Storhamar turen til Follo. Kampen byr på «familieduell» mellom Kenneth Gabrielsen og datteren Andrea Landås Gabrielsen (22).

Andrea spilte i Reistad før hun kom til Storhamar. I januar 2022 ble hun Follo-spiller. Onsdag skal Andrea nok en gang møte pappa Kenneth og gamleklubben Storhamar.

– Du har møtt pappa noen ganger nå. Er du blitt vant til det, eller er det fremdeles litt rart?

– Det er fjerde gang denne sesongen, så vil vel si at jeg er blitt vant til det. Men det  er jo ikke dagligdags å spille mot faren sin, sier Andrea.

– Hva synes du om det dere i Follo med sesongen så langt?

– Vi skulle gjerne ha hatt flere poeng. Vi har vært nærme i mange kamper. Samtidig er vi et nyopprykka lag med mange unge spillere. Vårt fokus er å bli bedre for hver kamp som går.

– Hva tenker du før kampen mot Storhamar?

– Vi ønsker å ta med oss de gode prestasjonene fra tidligere kamper. Vi ønsker å vise oss fra en god side med godt humør og høy energi, sier Andrea.

Hun har møtt Storhamar i treningskamp, seriekamp og i NM. Storhamar vant treningskampen 38-26, mens det ble 30-25 til Storhamar i seriekampen som ble spilt på Hamar i fjor høst, og i åttedelsfinalen i NM vant Storhamar 36-22.

BORTEKAMP: Kenneth Gabrielsen og Storhamar spiller borte mot Follo onsdag kveld.

Kenneth Gabrielsen sier dette om onsdagens motstander:

– Jeg synes Follo har vært ekstremt uheldig med skader og diverse denne sesongen. De har ikke fått noe særlig kontinuitet på ting. De har spilt en del fine kamper blant annet her på Hamar før jul. Ut fra det jeg har fått med meg er de nær ved å ha alle tilgjengelig. Jeg tror Follo kommer til å bite godt fra seg fremover, sier Gabrielsen.

– Dere har scoret 83 mål på de to siste seriekampene. Hva er forklaringen på det?

– Vi har vel ofte hatt mulighet til å ligge på det antallet i mange kamper. Vi har hatt sjanser nok. Så en kort enkel forklaring er at de fleste har bedre uttelling de siste kampene. Så det hadde vært fint om vi fortsetter  å gjøre ting enkelt. Samt sette hverandre opp i de gode situasjonene, svarer Kenneth.

– Hva forventer du mot Follo?

– At vi er nøyaktige med ball. Samt setter et forsvar med en voldsom duellkraft og attiude. Vi har selvfølge i bakhodet at det er en e-cup kamp til helgen der det blir helt avgjørende for prestasjonen. Så det må være på plass mot Follo også.

Neste hjemmekamp for Storhamar er søndag kl. 16.00. Da er det European League-kamp hjemme mot kroatiske Podravka. Storhamar tapte 19-23 på bortebane 20. januar. Billetter finner du i appen og på hjemmesiden.