GULLJENTENE – Storhamar

GULLJENTENE

(Gloria Bistrita – Storhamar 27-29) Storhamar vant European League søndag kveld etter å ha slått rumenske Gloria Bistrita i finalen.

Det er første gang et norsk lag går til topps i denne turneringen. Dette er første gang Storhamar vinner en tittel. Det skjedde etter en meget spennende kamp mot et solid rumensk lag.

Storhamar lå under 14-15 ved pause. Andreomgangen ble minst like spennende som den første. Mot slutten av kampen klarte Storhamar å rykke i fra Gloria Bistrita.

Seks minutter før slutt ledet Storhamar 26-24. Det ble en thrilleravslutning, akkurat som i lørdagens semifinale der Storhamar slo ut Nantes med ett mål.

Anniken Obaidli scoret Storhamars og kampens siste mål på straffe rett før slutt. Storhamar vant 29-27 og kunne slippe jubelen løs.

Anniken ble toppscorer i European League med totalt 68 scoringer.