Thorir: – Storhamar kan være stolte – Storhamar

Thorir: – Storhamar kan være stolte

Landslagstrener Thorir Hergeirsson synes Storhamar tok steg forrige sesong.

– Det var en veldig bra sesong av Storhamar. Det har vært en klar utvikling, og de har tatt nye steg. Det er sterkt å vinne European League. Det er en tøff turnering. Jeg tror det betydde mye for spillerne å vinne. Det er noe med å vinne og kjenne på den følelsen. Det er en viktig trigger for det som kommer senere. Storhamar kan være veldig stolte over denne sesongen, sier landslagstrener Thorir Hergeirsson.

Han utdyper nærmere hvor han mener Storhamar har tatt steg.

– Jeg synes de er blitt mer stabile i spillet sitt. I jevne kamper der de har ligget bak, har de klart å beholde roen og disiplinen. Det er en viktig del av det. Mange spillere har løftet seg, og laget er blitt sterkere. Jeg synes Storhamar har hevet seg i alle faser av spillet. Når de har hatt svake perioder, har de ikke sluppet motstanderen langt foran seg. De har vært disiplinerte og jobbet seg inn i kampene, sier Hergeirsson.

MED FLAGGET PÅ BRYSTET: Line Ellertsen, Ane Cecilie Høgseth, Eli Marie Raasok og Kristin Venn er fire av Storhamar-spillerne som var på landslagssamling forrige sesong.

Han synes også Storhamar har kneppet innpå avstanden opp til Vipers, som har vært suverene både i Norge og i Europa de siste sesongene.

– De er ett steg nærmere Vipers. Det siste steget er alltid det tøffeste. Vi må huske på at Vipers denne sesongen var topp-8 i Europa, mens Storhamar vant European League. Så det er logisk at  det er litt opp. Slik jeg kjenner Kenneth (Gabrielsen) blir det ikke noe hviling fordi det ble seier i European League. Han jager utvikling, så der er de i gode hender. Storhamar har vært nummer to lenge og ikke opplevd å stå øverst i Norge. Det å ha vunnet European League, vil være en motivator for å ta enda ett steg videre. De får lyst til å oppleve å vinne igjen, og det er en stor drivkraft. Laget og spillerne må løfte seg opp noen prosent for å kunne ta nye steg, sier islendingen.

Det er ingen Storhamar-spillere som har vært faste innslag i A-landslagstroppen i det siste. Men Hergeirsson sier det er flere som banker på døra.

– Det er tøff konkurranse. Det er verdensklassespillere på landslaget, og det er litt tøft å ta seg inn akkurat nå. Men noen Storhamar-spillere har tatt noen steg nærmere. Kristin (Venn), og Mia (Svele Solberg) og Ane Cecilie (Høgseth). I tillegg har Eli (Raasok) tatt store steg. De ligger i posisjon til å få sjansen etter hvert, forutsatt at de fortsetter utviklingen. For eksempel i EM senere i år, der det ikke er sikkert at alle som spiller OL i sommer er tilgjengelig, så der kan det åpne seg muligheter, sier Thorir Hergeirsson.