Line og Storhamar briljerte mot Volda og rykket fra i sølvkampen: – Leverte fra første kast – Storhamar

Line og Storhamar briljerte mot Volda og rykket fra i sølvkampen: – Leverte fra første kast

(Storhamar – Volda 39-21) – En særdeles behagelig dag på jobben, konstaterer Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen etter 18-målsseieren over Volda. I tillegg økte Storhamar luken ned til tredjeplassen til seks poeng etter at Larvik slo Sola.

– Dette var veldig bra, høyt tempo og veldig gøy. Vi fikk en ledelse og klarte å drepe kampen i stedet for å slippe dem inn i den som vi gjorde da vi møtte dem i Volda. Det er veldig viktig at vi lærer oss å gjøre det, sier Line Ellertsen, som ble kåret til banens beste.

– Inn mot denne kampen hadde vi litt tid til å forberede oss på 5:1 siden vi møtte det i Zagreb nå i helgen og, så vi hadde en fordel der. Mye sitter i hodet, så vi må bare tørre og fortsette når vi leder mye, sier Ellertsen.

Bakspilleren, som var ute med bruddskade i venstrehånden i flere uker, glødet mot Volda. 24-åringen hadde flere assists og noterte seg for tre scoringer.

– Det går veldig bra bra. Jeg har en skinne på hånden som beskytter over der bruddet var. Det er en liten, hjemmelaget skinne, sier Line.

– Hemmer det deg noe i spillet?

– Jeg har ikke skutt langskudd med venstre ennå, og jeg sliter litt med grepet på ballen på grunn av skinna. Men det kommer seg mer og mer, og jeg har heldigvis en høyrehånd som fungerer som den skal, sier Line.

FORNØYD TRIO: Line Ellertsen, Maja Jakobsen og Eli Marie Raasok leverte en solid kamp mot Volda.

Søndag kommer det franske storlaget Metz til Hamar. Ellertsen ser frem til å få gruppelederen på besøk.

– Vi er jo underdogs, så det blir jo egentlig bare å ha senke skuldrene og ha det kjekt og gjøre det vi kan best. Metz har mange raske spillere og kjører høyt tempo. Det er ekstreme fintestyrker i det laget, og de er gode til å kontre, de er veldig gode i forsvar og har en robust linjespiller, sier Ellertsen.

Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen likte det han så av laget sitt onsdag kveld. Det var mye bra spill gjennom 60 minutter.

– En særdeles behagelig dag på jobben for Axel og meg som er ansvarlige for disse jentene her. De leverte fra første kast og skjønte alvoret. Vi er veldig fornøyd. I tillegg kom alle 14 utespillere på scoringslisten, så dette ble en fin økt for oss. Med all mulig respekt for Volda, men til tider i dag var det voldsomt bra.

– Jeg er veldig fornøyd med gjennomføringen. Det er gøy nå. Alle er «hele», og vi kan trene godt inn mot Metz-kampen, og vi gleder oss til søndag. Vi håper det kommer mange folk og ser på det som i mine øyne Europas beste lag for øyeblikket, sammen med Vipers.

Storhamar rykket fra i kampen om andreplassen. Larvik slo tabelltreer Sola 32-23 på bortebane. Dermed er det seks poeng fra Storhamar på sølvplass og ned til Sola på tredje. Larvik er på fjerde, poenget bak Sola.

– Vi ligger i en særdeles god posisjon til å nå målsettingen vår. Det er seks seriekamper igjen, og det ser lyst ut. Men allerede neste uke skal vi spille mot Fana som er et meget godt håndballag. Så vi må ha tunga rett i munnen og ta en kamp av gangen. Det er det viktigste her, sier Kenneth.

Billetter til kampen mot Metz finner du i appen og på hjemmesiden.

KAMPFAKTA:
Storhamar – Volda 39-21 (22-11)
Seriekamp Rema 1000-ligaen:

Storhamar: Sofie Ege Grønlund, Eli Marie Raasok – Susanne L. Amundsen 2, Marthine Svendsberget 1, Moa Fredriksson 1, Maja Jakobsen 1, Kristin Venn 4, Tina Abdulla 3, Mathea Enger 1, Anna K. Jaocbsen 3, Anniken Obaidli 5, Guro Nestaker 5, Mia Zschocke 5, Line Ellertsen 3, Olivia Löfqvist 2, Elinore Johansson 3
Toppscorer Volda: Iulia Andriichuk 7
Dommere: Iselin Tøraasen og Carina Pettersen
Utvisninger: Storhamar 2×2 min, Volda 2×2 min., og ett rødt kort
Tilskuere: 678 i Boligpartner Arena